100 г фасул - 102 kcal
Бял боб: зърно, пълно с енергия
Фасулът е източник на желязо. Хората, у които се наблюдава недостиг на желязо, стават отпуснати и апатични. Особено заплашени от дефицит на желязо са бременните жени, възстановяващите се след болест, децата и младежите, които още растат. За по-доброто усвояване на желязото се препоръчва бобът да се яде заедно със зеленчуци, богати на витамин C.
Силен дует
Белият боб съдържа калций и магнезий, допълващи се съставки, които помагат на нашите зъби и кости да бъдат здрави.
Кралско зърно
Белият фасул и футболът
От бял боб се приготвят хранителни супи
- Неделна говежда супа
- испанската фабада
- и бразилската фейжоада,
Oсновни ястия, като напр.
- италианската паста е фаджоли,
- студени и топли салати.
Дали влиянието на фасула върху формата и способностите на футболистите имат някаква връзка с успехите на тези страни във футбола? Ако е така, това е строго секретна тайна.