Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се яде риба?

риба на грил с домат и жълт лимон в бяла чиния

Някои риби (напр. пъстърва и херинга) се сервират доста често цели. Благодарение на това, сервираната риба по-дълго време остава топла. Проблемът се появява тогава, когато искаме елегантно да отстраним нейните кости в нашата чиния, а най-вече когато това е в компанията на други хора. Ако сте на ресторант, келнерът трябва да може да направи това за Вас, достатъчно е да попитате. Ако не, можете да го направите и сами.

  • Рибата се яде с нож и специално предназначена за това вилица. В никакъв случай не трябва да се използват две вилици. Ако сервирате пъстърва или херинга вкъщи и нямате специални вилици, може да сервирате нормални.
  • Първо махнете перките. След това разрежете рибата по дължина, по линията на гърба и се постарайте да свалите кожата отгоре. Може да я изядете (има хора за които това е деликатес), да я оставите отстрани в чинията или в съдовете, специално предназначени за отпадъците.
  • Бавно отделяйте месото от костите.

Как да стигнете до другата част на рибата? Може или да я обърнете с помощта на приборите и да постъпите като с първата част, или да извадите костта, стигайки по този начин до месото. Костта може да се премахне, вкарвайки ножа между нея и месото. Започнете от опашката.


Рецепти, които може да ви интересуват

Пълнени картофи с моцарела, царевица и бекон
Пълнени картофи с моцарела, царевица и бекон

Чудесно предястие за семейни събирания.

4 човека 30-45 минути Лесно
Салата от мариновани сардини и царевица с люти чушки
Салата от мариновани сардини и царевица с люти чушки

Вкусна и бърза рецепта за екзотична салата, подходяща за всеки ден, без значение в офиса или вкъщи!

4 човека под 15 минути Лесно
Гъбена супа с франзела
Гъбена супа с франзела

Гъбена супа с франзела – рецепта за любителите на нестандартните кулинарни удоволствия.

3 човека 30-45 минути Умерено
Ориз за суши
Ориз за суши

Рецепта за ориз за суши – основата на сушито.

4 човека над 45 минути Умерено
Как се яде риба?

риба на грил с домат и жълт лимон в бяла чиния

Някои риби (напр. пъстърва и херинга) се сервират доста често цели. Благодарение на това, сервираната риба по-дълго време остава топла. Проблемът се появява тогава, когато искаме елегантно да отстраним нейните кости в нашата чиния, а най-вече когато това е в компанията на други хора. Ако сте на ресторант, келнерът трябва да може да направи това за Вас, достатъчно е да попитате. Ако не, можете да го направите и сами.

  • Рибата се яде с нож и специално предназначена за това вилица. В никакъв случай не трябва да се използват две вилици. Ако сервирате пъстърва или херинга вкъщи и нямате специални вилици, може да сервирате нормални.
  • Първо махнете перките. След това разрежете рибата по дължина, по линията на гърба и се постарайте да свалите кожата отгоре. Може да я изядете (има хора за които това е деликатес), да я оставите отстрани в чинията или в съдовете, специално предназначени за отпадъците.
  • Бавно отделяйте месото от костите.

Как да стигнете до другата част на рибата? Може или да я обърнете с помощта на приборите и да постъпите като с първата част, или да извадите костта, стигайки по този начин до месото. Костта може да се премахне, вкарвайки ножа между нея и месото. Започнете от опашката.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.