Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

10 трика за разнообразни зеленчукови ястия с броколи, царевица и спанак

Зеленчуците са улеснение при ежедневното приготвяне на храна, като основа за супа, гарнитура към колбаси и сирена или за основно ястие. Замразените зеленчукови смеси са много добър източник на хранителни вещества през този период на годината, когато достъпът до пресни зеленчуци е затруднен. Избираме тези, които са произведени по традиционни методи, без добавени оцветители, аромати и консерванти.


1. Маскирайте – комбинирайте ситно нарязаните зеленчуци във Вашите любими ястия. Гъби или чушки може да добавите към омлет или бъркани яйца. Пресният спанак може да бъде добавка към лазанята.

2. Супа – лесен начин за маскиране на зеленчуците в тях, е да ги миксирате. Можете да купите готова супа и да добавите в нея замразени зеленчуци или такива от консерва.

домашна майонеза, краставици, броколи,карфиол върху бяла чиния

3. Сурови зеленчуциизборът на зеленчуци, които могат да се консумират сурови е голям: моркови, целина, алабаш, репички, домати, краставици, броколи, бяло зеле, червено зеле, копър.

4. С дип – тук имате доста възможности. Можете да консумирате суровите или сварени зеленчуци с дипове, като сос tzatziki. Сосът може да бъде приготвен от зеленчуци или бобови растения, напр. хумус или салса. Благодарение на него, ще подчертаете вкуса на зеленчуците.

5. По италиански – ястията от италианската кухня, като пица и макарони, съдържат различни зеленчукови добавки. Можете да купите, например, готова маргарита и да позволите на децата си да я декорират със зеленчуци, както им харесва.

6. Пийте зеленчукови сокове от домати, моркови или смес, това също е зеленчукова порция! Всеки, който има вкъщи сокоизтисквачка, може да си приготви сок от зеленчуци и да изпробва различни комбинации. Със сигурност ще измислите своя собствена рецепта за зеленчуков сок.

патладжан, тиквички и лук на скара в червена чиния

7. Скара – правете скара заедно и изпробвайте няколко нови метода за приготвяне на зеленчуците. Царевица с кочан на клечка, зеленчукови шишчета от гъби, тиквички, чушки и патладжан на скара.

8. Al dente – варенето на зеленчуци има ключово значение за вкуса им. Зеленчуци като броколи, моркови и тиквички са по-вкусни, когато са малко по-твърди. Освен това, благодарение на това, запазват повечето си ценни витамини. Можете за кратко да запържите любимите си зеленчуци в уок.

9. Изненада – гарнийрайте зеленчуците по нетипичен и нестандартен начин. Например, чушки на скара в сандвич с пуешки гърди или питка хляб, пълнена с кайма и зеле.

10. С кашкавал върху тях – зеленчуците могат да бъдат запечени с кашкавал. Той е мазен, но вкусен. Затова ястията, запечени с кашкавал, обикновено са два пъти по-вкусни. Най-подходящи за запичане са броколите, спанакът, доматите, чушките, брюкселското зеле, зелето, фасулът, празът.


Рецепти, които може да ви интересуват

Пържени летящи риби
Пържени летящи риби

Рецепта за пържени летящи риби, ястие от карибската кухня.

4 човека над 45 минути Умерено
Яхния с гъби, картофи и къри
Яхния с гъби, картофи и къри

Яхния, която си заслужава да опитате и наситен вкус на гъби, който ще ви накара да си оближете пръстите!

4 човека над 45 минути Умерено
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик

Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle

2 човека 30-45 минути Умерено
Döner Kebab – Агнешко печено на скара
Döner Kebab – Агнешко печено на скара

Турско ястие с агнешко, печено на вертикална въртяща се скара, сервирано в турски хляб.

4 човека над 45 минути Лесно
10 трика за разнообразни зеленчукови ястия с броколи, царевица и спанак

Зеленчуците са улеснение при ежедневното приготвяне на храна, като основа за супа, гарнитура към колбаси и сирена или за основно ястие. Замразените зеленчукови смеси са много добър източник на хранителни вещества през този период на годината, когато достъпът до пресни зеленчуци е затруднен. Избираме тези, които са произведени по традиционни методи, без добавени оцветители, аромати и консерванти.


1. Маскирайте – комбинирайте ситно нарязаните зеленчуци във Вашите любими ястия. Гъби или чушки може да добавите към омлет или бъркани яйца. Пресният спанак може да бъде добавка към лазанята.

2. Супа – лесен начин за маскиране на зеленчуците в тях, е да ги миксирате. Можете да купите готова супа и да добавите в нея замразени зеленчуци или такива от консерва.

домашна майонеза, краставици, броколи,карфиол върху бяла чиния

3. Сурови зеленчуциизборът на зеленчуци, които могат да се консумират сурови е голям: моркови, целина, алабаш, репички, домати, краставици, броколи, бяло зеле, червено зеле, копър.

4. С дип – тук имате доста възможности. Можете да консумирате суровите или сварени зеленчуци с дипове, като сос tzatziki. Сосът може да бъде приготвен от зеленчуци или бобови растения, напр. хумус или салса. Благодарение на него, ще подчертаете вкуса на зеленчуците.

5. По италиански – ястията от италианската кухня, като пица и макарони, съдържат различни зеленчукови добавки. Можете да купите, например, готова маргарита и да позволите на децата си да я декорират със зеленчуци, както им харесва.

6. Пийте зеленчукови сокове от домати, моркови или смес, това също е зеленчукова порция! Всеки, който има вкъщи сокоизтисквачка, може да си приготви сок от зеленчуци и да изпробва различни комбинации. Със сигурност ще измислите своя собствена рецепта за зеленчуков сок.

патладжан, тиквички и лук на скара в червена чиния

7. Скара – правете скара заедно и изпробвайте няколко нови метода за приготвяне на зеленчуците. Царевица с кочан на клечка, зеленчукови шишчета от гъби, тиквички, чушки и патладжан на скара.

8. Al dente – варенето на зеленчуци има ключово значение за вкуса им. Зеленчуци като броколи, моркови и тиквички са по-вкусни, когато са малко по-твърди. Освен това, благодарение на това, запазват повечето си ценни витамини. Можете за кратко да запържите любимите си зеленчуци в уок.

9. Изненада – гарнийрайте зеленчуците по нетипичен и нестандартен начин. Например, чушки на скара в сандвич с пуешки гърди или питка хляб, пълнена с кайма и зеле.

10. С кашкавал върху тях – зеленчуците могат да бъдат запечени с кашкавал. Той е мазен, но вкусен. Затова ястията, запечени с кашкавал, обикновено са два пъти по-вкусни. Най-подходящи за запичане са броколите, спанакът, доматите, чушките, брюкселското зеле, зелето, фасулът, празът.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.