Стъпки на приготвяне
-
Започваме като измием и подсушим листата салата. След това ги накъсваме на малки парчета.
-
Нарязваме предварително сготвеното пилешко на малки парчета, като преди да го добавим към салатата може да го запържим за няколко минути в тиган с олио или масло за неустоима хрупкава коричка.
-
За дресинга ще смесим в пасатор или блендер зехтина с жълтъка, горчицата, сока от лимона, пресованите скилидки чесън и половината от рендосания пармезан. Добавяме сол, пипер и ако е необходимо за балансиране на вкусовете – захар.
-
Какво е салата Цезар без крутони? Разбира се, тук може да използвате и готови крутони от магазина, но за тези от нас, които искат всичко да е „направено у дома“ – ето и как ги приготвяме!
Филийките хляб нарязваме на малки кубчета, като гледаме кубчетата да са с равни размери. В тиган загряваме малко мазнина и добавяме една пресована скилидка чесън. Изсипваме нарязания хляб и запържване (на умерен огън) до получаване на коричка и хрупкава текстура.
-
В подходяща купа слагаме листата зелена салата, пилешкото месо отгоре, поливаме всичко с дресинга, поръсваме с останалото количество пармезан и накрая добавяме крутоните.
Ммм… трудно ще се намери някой, който да устои на автентична рецепта за салата Цезар с пиле!