Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Салата Цезар с пиле

Обратно в кухнята на Bonduelle за едно любимо и популярно по целия свят ястие: оригиналната рецепта за салата Цезар с пиле!

Стъпки на приготвяне

  • Започваме като измием и подсушим листата салата. След това ги накъсваме на малки парчета.

  • Нарязваме предварително сготвеното пилешко на малки парчета, като преди да го добавим към салатата може да го запържим за няколко минути в тиган с олио или масло за неустоима хрупкава коричка. 

  • За дресинга ще смесим в пасатор или блендер зехтина с жълтъка, горчицата, сока от лимона, пресованите скилидки чесън и половината от рендосания пармезан. Добавяме сол, пипер и ако е необходимо за балансиране на вкусовете – захар. 

  • Какво е салата Цезар без крутони? Разбира се, тук може да използвате и готови крутони от магазина, но за тези от нас, които искат всичко да е „направено у дома“ – ето и как ги приготвяме! 

    Филийките хляб нарязваме на малки кубчета, като гледаме кубчетата да са с равни размери. В тиган загряваме малко мазнина и добавяме една пресована скилидка чесън. Изсипваме нарязания хляб и запържване (на умерен огън) до получаване на коричка и хрупкава текстура.

     

  • В подходяща купа слагаме листата зелена салата, пилешкото месо отгоре, поливаме всичко с дресинга, поръсваме с останалото количество пармезан и накрая добавяме крутоните. 

    Ммм… трудно ще се намери някой, който да устои на автентична рецепта за салата Цезар с пиле!

     

Рецепти, които може да ви интересуват

Салата Цезар с пиле
2 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 1 зелена салата

  • 400 г пилешко филе

  • 2-3 филийки хляб

  • Сол на вкус

  • Зехтин на вкус

  • 1 яйце

  • 100 мл зехтин

  • 1 филе аншоа

  • Сокът от 1/2 лимон

  • 1 ч.ч. дижонска горчица

  • 1 скилидка чесън

  • 120 г пармезан

  • Сол на вкус

  • Черен пипер на вкус

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Започваме като измием и подсушим листата салата. След това ги накъсваме на малки парчета.

  • Стъпка 2

    Нарязваме предварително сготвеното пилешко на малки парчета, като преди да го добавим към салатата може да го запържим за няколко минути в тиган с олио или масло за неустоима хрупкава коричка. 

  • Стъпка 3

    За дресинга ще смесим в пасатор или блендер зехтина с жълтъка, горчицата, сока от лимона, пресованите скилидки чесън и половината от рендосания пармезан. Добавяме сол, пипер и ако е необходимо за балансиране на вкусовете – захар. 

  • Стъпка 4

    Какво е салата Цезар без крутони? Разбира се, тук може да използвате и готови крутони от магазина, но за тези от нас, които искат всичко да е „направено у дома“ – ето и как ги приготвяме! 

    Филийките хляб нарязваме на малки кубчета, като гледаме кубчетата да са с равни размери. В тиган загряваме малко мазнина и добавяме една пресована скилидка чесън. Изсипваме нарязания хляб и запържване (на умерен огън) до получаване на коричка и хрупкава текстура.

     

  • Стъпка 5

    В подходяща купа слагаме листата зелена салата, пилешкото месо отгоре, поливаме всичко с дресинга, поръсваме с останалото количество пармезан и накрая добавяме крутоните. 

    Ммм… трудно ще се намери някой, който да устои на автентична рецепта за салата Цезар с пиле!

     

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.