Крем супа от грах с крокети от прошуто

Сервирана топла, крем супата от грах е истински деликатес за цялото семейство
Изискани
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 пакет (400 г) Зелен грах Bonduelle

4-5 парчета прошуто крудо

3 моркова

5 картофа

1 лук

2 стръка пащърнак

½ чаша заквасена сметана

2 чаши зеленчуков бульон

2 с.л. масло

4-5 с.л. зехтин

10 листенца мента

кълнове от репичка за декорация

подправки

сол

пипер
Съставки за 2човек/души
1 пакет (400 г) Зелен грах Bonduelle

4-5 парчета прошуто крудо

3 моркова

5 картофа

1 лук

2 стръка пащърнак

½ чаша заквасена сметана

2 чаши зеленчуков бульон

2 с.л. масло

4-5 с.л. зехтин

10 листенца мента

кълнове от репичка за декорация

подправки

сол

пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете на ситно лука, нарежете на кубчета месото и картофите, нарежете на ситно магданоза и накрая нарежете или накъсайте на ленти прошутото.
  2. Стъпка 2
    В тенджера, да дъното на която има малко олио и масло, запържете леко лука, добавете морковите и магданоза и овкусете със сол и пипер. След няколко минути добавете картофите и зеленчуковия бульон. Поръсете с подправки и няколко листа мента и оставете зеленчуците да се задушат, докато картофите се сготвят добре. Веднага след това добавете граха (без да го размразявате предварително). Оставете всички зеленчуци да се варят още 7 минути и след това добавете заквасената сметана и пасирайте с блендер, докато не се получи кремообразна смес.
  3. Стъпка 3
    Изсипете нарязаното на ленти прошуто в загрята мазнина и го сотирайте, докато стане златисто на цвят. Извадете лентите прошуто и ги разположете върху лист готварска хартия, за да се отече мазнината. Сипете супата от грах в чиния или купа и след украсете със запеченото прошуто и кълнове от репички.
Съвет за готвене, заглавие
Супата от грах може да бъде сервирана топла и с крутони.