Грилована сьомга със сладка царевица
Впечатляващо ястие, което ще очарова вашите сетива!
За по-наситен цвят на соса изберете ярко червени чушки.
Изискани
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (340 г) сладка царевица Bonduelle
2 парчета (400 г) сьомга
2 червени чушки
1 лимон
1 лайм
1 голяма глава лук
1 черешова клонка
2 чаши зеленчуков бульон
1 чаша бяло вино
5 с.л. зехтин
3 с.л. мед
3 с.л. Френска горчица
2 с.л. масло
2 с.л. сладко-кисел сос
3 клонки розмарин
1/2 чаша слънчогледово семе
1 репичка
1/2 връзка магданоз
кълнове
сол
пипер
2 парчета (400 г) сьомга
2 червени чушки
1 лимон
1 лайм
1 голяма глава лук
1 черешова клонка
2 чаши зеленчуков бульон
1 чаша бяло вино
5 с.л. зехтин
3 с.л. мед
3 с.л. Френска горчица
2 с.л. масло
2 с.л. сладко-кисел сос
3 клонки розмарин
1/2 чаша слънчогледово семе
1 репичка
1/2 връзка магданоз
кълнове
сол
пипер
Съставки за 2човек/души
1 консерва (340 г) сладка царевица Bonduelle
2 парчета (400 г) сьомга
2 червени чушки
1 лимон
1 лайм
1 голяма глава лук
1 черешова клонка
2 чаши зеленчуков бульон
1 чаша бяло вино
5 с.л. зехтин
3 с.л. мед
3 с.л. Френска горчица
2 с.л. масло
2 с.л. сладко-кисел сос
3 клонки розмарин
1/2 чаша слънчогледово семе
1 репичка
1/2 връзка магданоз
кълнове
сол
пипер
2 парчета (400 г) сьомга
2 червени чушки
1 лимон
1 лайм
1 голяма глава лук
1 черешова клонка
2 чаши зеленчуков бульон
1 чаша бяло вино
5 с.л. зехтин
3 с.л. мед
3 с.л. Френска горчица
2 с.л. масло
2 с.л. сладко-кисел сос
3 клонки розмарин
1/2 чаша слънчогледово семе
1 репичка
1/2 връзка магданоз
кълнове
сол
пипер
- Стъпка 1Първо нарежете една червена чушка на кубчета и втора на малки парчета, наситнете лука на дребно, нарежете лимона и лайма на две. Овкусете сьомгата със сол, пипер, ароматни подправки, розмарин, зехтин и лимонов сок. В загрят котлон поръсете олио, добавете сьомгата и оставете за 5-8 минути в зависимост от дебелината на рибата с половин лайм.
- Стъпка 2Направете гарнитурата за рибата от ситно нарязания лук, запържете я в зехтин и малко масло, добавете кубчетата червени пиперки и подправете със сол и черен пипер. Поставете предварително отцедената царевица от кутията, разбъркайте и поръсете с бяло вино. След 3 минути добавете мед, сладък чили сос, 1 чаша зеленчуков бульон, поръсете с магданоз и оставете да се готви 5-10 минути, докато червените чушки омекнат.
- Стъпка 3Направете сос за сьомга от слънчогледово семе, което се загрява в олио, след това добавете парчета червени чушки, бяло вино и подправете със сол и пипер. След това добавете френска горчица, мед и зеленчуков бульон. Оставете да заври добре, след това го смесете. Подредете на плато царевицата с чушки, след това сьомгата със соса. Украсете с черешова клонка, листа от розмарин, кълнове и репички.
Съвет за готвене, заглавие
За по-наситен цвят на соса изберете ярко червени чушки.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Пиле с боб и царевица в мексикански сос
Идея за мексиканска рецепта за любителите на пикантните ястия. Зеленчуковият микс MEXICANA Червен фасул с царевица в сос чили от Bonduelle представлява идеална основа за много мексикански ястия.
Пилешки гювеч със зелен фасул и ечемик
Изненадайте любимите си хора с нова и богата на протеини рецепта.
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик
Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle
Открийте също...