Здравословна порция

Вашето семейство всекидневно трябва да консумира всяка цветова група - порция сурови зеленчуци и плодове или замразени, варени или най-добре на пара или под формата на сок.

Бели - напр. карфиол, праз, целина, магданоз, картофи, а също така лук, чесън, действат противобактериално и противовирусно. Подпомагат имунната система.

Жълто-оранжеви - напр. моркови, праскови, портокали подсилват имунитета, предпазват зрението и сърдечно-съдовата система от болести, а кожата – от слънцето. Червени - напр. домати, червена чушка, малини, ягоди, диня предпазват клетките от увреждания, грижат се за сърцето. Синьо-пурпурни - напр. аспержи, патладжани, черно грозде и касис, сини сливи, горски плодове имат антиоксидантни, противобактериални и противовъзпалителни свойства. Помагат в борбата с инфекции на пикочната система. Зелени - напр. спанак, салата, броколи, брюкселско зеле, зелен боб, киви, авокадо осигуряват добро зрение, премахват токсините, подсилват кръвоносните съдове и изграждат имунитета.