Ако попитате италианец какъв вид сирене се използва в приготвянето на италиански ястия, сигурно си мислите, че те ще казват, че това е пармезан. Грешен отговор! Правилният отговор е Романо сирене - то има по-силен аромат от пармезана. Поръсете го в салати, паста и чеснов хляб, за да се насладите на истинския италиански вкус.3. Билки и вкусни подправкиИзползвайте силно ароматни билки като розмарин, мащерка и риган и ги поръсете още в началото. Дайте им време, за да овкусят хубаво варените яхнии, супи и сосове. Използвайте меки билки като босилек и магданоз за гарнитура към всякаква паста, салати и леки ястия с месо.Италианците обичат пресни билки и ги включват във всички свои ястия, така че осигурете широк набор от билки във вашата кухня - босилек, розмарин, салвия, риган, мащерка и магданоз. Комбинирайте тези съставки креативно и би трябвало да можете да приготвяте някои невероятни италиански ястия.