Що се отнася до вкусовите качества, буквално няма никаква разлика между ястията, сготвени със зеленчуци, и тези, в които основната съставка е месото. Но колкото и елегантно да изглежда едно месно ястие, то винаги ще е бедно на витамини; от друга страна, ако се научите да използвате зеленчуците и плодовете разумно, може да се наслаждавате и на двете: напълно нова ‘формула’ за модерни ястия, които ще включват натуралните съставки, от които имаме нужда, за да водим здравословен живот.
Решения с плодове и зеленчуциОткажете се от идеята, че плодовете и зеленчуците не са така засищащи като месото. Ако използвате зехтин, ще набавите всички необходими за вас мазнини, като същевременно се придържате към здравословните рецепти. Всъщност, може да използвате оцет (препоръчваме балсамов оцет с марките Reggio Emilia или Modena), за да омекотите ефекта на зехтина.
Същевременно може да добавите морски дарове – задушени или гриловани, което ще направи ястието изключително засищащо; морските дарове съдържат достатъчно хранителни вещества, когато са комбинирани със зеленчуци и със сигурност придават много екзотика на вашите плодови и зеленчукови салати. Такъв тип салати е много подходящо да бъдат консумирани вечер, тъй като много лесно могат да бъдат усвоени от организма.