Открийте нашите 3 идеи за бързи и вкусни рецепти за успешно меню за Свети Валентин!

Свети Валентин или Денят на влюбените е идеалният повод да заявите любовта си. Но не трябва да забравяме, че не всички обичат този ден… За някои това е търговски празник, а за други - неприветливо напомняне за състоянието на любовния им живот. Наистина любовта невинаги е налице. Ами ако тази година променим правилата? Чао червени рози, шоколад, романтични вечери, паста със сос от трюфел, шампанско и изтъркани речи! Нека споделим истински вкусна храна с приятели, поднесена с хубави коктейли. Превърнете Свети Валентин в идеалното време да отпразнувате приятелството си с хубава храна.

Към кухнята! Време е да направите най-добрите си рецепти с вкусни зеленчуци Bonduelle. Нека застанем зад печката, за да приготвим апетитни ястия с любов и да поглезим любимите си хора. Обещаваме - няма нищо сложно! Ние сме тук, за да ви подкрепим да стопите сърца. Нашето меню? Вкусни и неочаквани рецепти!

1- Маринована сьомга с цвекло и градинска салата

Опитайте нашата сьомга с цвекло и градинска салата, наречена "гравлакс". Това е празнично ястие, което със сигурност ще зарадва всеки приятел! Ето един повод да се постараете с тази рецепта, достойна за най-великите ресторанти. Готови ли сте да видите звездите в очите им? Тази вечер вие сте главният готвач! ;)

Необходими продукти:

филе от сьомга - около 600 г с кожа

30 г едра сол – препоръчително сива (позната още като келтска сол)

30 г захар

100 г консервирано цвекло на кубчета Bonduelle

пипер на зърна

½ връзка копър

градинска салата (за гарнитура)

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Отворете консервата с цвекло и я отцедете. Оставете 2 супени лъжици цвекло в затворен съд в хладилника. Изсипете 100 г цвекло в купа със захарта, солта и едро натрошения пипер на зърна.

Стъпка 2: Разбъркайте, намачквайки леко цвеклото.

Стъпка 3: Сложете филето от сьомга в дълбок съд с кожата надолу и месото нагоре.

Стъпка 4: Изсипете сместа от цвекло равномерно върху цялата сьомга с помощта на лъжица. Уверете се, че не поставяте твърде много върху по-тънките части като опашката.

Стъпка 5: Покрийте със стреч фолио и оставете настрана в хладилника за 48 часа, като отстранявате течността на всеки 12 часа.

Стъпка 6: След 2 дни измийте, подсушете и нарежете копъра. Извадете сьомгата от съда и премахнете остатъка от маринатата с лъжица. Подсушете сьомгата с абсорбираща хартия.

Стъпка 7: Покрийте с кубчета копър и цвекло. Оставете за още 3 часа в хладилника.

Стъпка 8: Нарежете сьомгата тънко и сервирайте с градинска салата.

2 - Крамбъл със сладък картоф

Рецепта с хрупкавина, която ще разтопи всеки! Какво ще кажете за малко мекота? Открийте нашата рецепта за бърз и лесен солен крамбъл със сладки картофи и гъби. Не само десертите имат право да бъдат гурме и хрупкави. Псст...Тази рецепта е перфектна за вегетарианско ястие.

Необходими продукти:

1 голям сладък картоф (около 400г)

300 г гъби

1 глава червен лук

1 скилидка чесън

3 супени лъжици прясна сметана

мащерка или риган

За тестото:

80гр брашно

80 г галета

50 г пармезан

70 г масло

фина сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Обелете 1 сладък картоф и го нарежете на кубчета. Варете го за 15 минути в подсолена вряща вода. Отцедете.

Стъпка 2: Нарежете 300 г гъби на филийки. Задушете ги с малко зехтин. Можете да използвате и консервирани или замразени гъби. Добавете нарязаните червен лук и скилидка чесън.

Стъпка 3: Смесете гъбите и сладкия картоф в съд за фурна. Добавете 3 супени лъжици прясна сметана, сол, черен пипер и подправете с билки (мащерка, риган...) на вкус.

Стъпка 4: Загрейте фурната на 180°C. Пригответе тестото. В купа смесете 80 г брашно, 80 г галета, 50 г настърган пармезан, сол и черен пипер. Добавете 70 г нарязано на кубчета масло, докато получите “пясъчна” текстура.

Стъпка 5: Разпределете тестото върху всички зеленчуци. Поставете във фурната за 25 до 30 минути, докато стане хубаво и покафенее отгоре. Сервирайте със салата.

И най-важното: насладете се без съображения!

3- Салата на кубчета

Оригинално, цветно и много вкусно! Какво ще кажете да опитате това забавно и лесно за приготвяне предястие? Салата със зеленчуци и плодове, оформени на кубчета. Отидете в кухнята, ако тази рецепта ви кара да усещате пеперуди в стомаха. Вземете цвекло, градинска салата, две или три ябълки и нека магията се случи. Няма съмнение, че това ястие ще стопли сърцата на вашите гости.

Необходими продукти:

2 глави варено червено цвекло

3 зелени ябълки от сорт „Granny Smith”

200 г твърдо сирене (конте, кантал, грюйер, чедър...)

1 лимон

1 портокал

1 супена лъжица зърнеста горчица

3 супени лъжици рапично масло

фина сол, смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Нарежете цвеклото на кубчета с размер от 1 см. Направете същото със зелените ябълки, без да ги белите.

Стъпка 2: Сложете лимон върху кубчетата ябълки, за да не станат кафяви. (Без отпадъци: останалите парченца ябълка използвайте за компот.)

Стъпка 3: Отстранете твърдата кора на сиренето. Нарежете го на кубчета със същия размер като цвеклото и ябълките.

Стъпка 4: Пригответе винегрет. Изстискайте сока от половин портокал и смесете с горчицата, олиото, солта и черния пипер.

Стъпка 5: В 4 малки чинии поставете кубчетата, като ги редувате, полейте ги с портокаловия винегрет и украсете с градинска салата и портокалова кора.

Една от най-добрите ни рецепти, вегетарианска, разбира се ;)

Вечерята е готова! Гарантиран успех с нашите три гурме и оригинални рецепти, приготвени за рекордно време, за да впечатлите вашите гости. Ще видите la vie en rose!