Домати, пълнени с ориз и червен фасул
Нов прочит на традиционната рецепта
Достъпни
2 човек/души
50 мин
Съставки
за 2 човек/души
200 гр червен фасул Bonduelle
6 големи домата
120 гр ориз арборио
100 гр пармезан
150 гр бейби спанак
10 каперси
1 червен лук
1/2 лимон
2 скилидки чесън
3 с.л. борови ядки
5 листа зелена салата
1 щипка рукола
2 връзки магданоз
листа от пресен босилек
2 с.л. зехтин
6 големи домата
120 гр ориз арборио
100 гр пармезан
150 гр бейби спанак
10 каперси
1 червен лук
1/2 лимон
2 скилидки чесън
3 с.л. борови ядки
5 листа зелена салата
1 щипка рукола
2 връзки магданоз
листа от пресен босилек
2 с.л. зехтин
Съставки за 2човек/души
200 гр червен фасул Bonduelle
6 големи домата
120 гр ориз арборио
100 гр пармезан
150 гр бейби спанак
10 каперси
1 червен лук
1/2 лимон
2 скилидки чесън
3 с.л. борови ядки
5 листа зелена салата
1 щипка рукола
2 връзки магданоз
листа от пресен босилек
2 с.л. зехтин
6 големи домата
120 гр ориз арборио
100 гр пармезан
150 гр бейби спанак
10 каперси
1 червен лук
1/2 лимон
2 скилидки чесън
3 с.л. борови ядки
5 листа зелена салата
1 щипка рукола
2 връзки магданоз
листа от пресен босилек
2 с.л. зехтин
- Стъпка 1Нарежете на ситно червения лук, магданоза и чесъна. Отстранете вътрешността на доматите и я запазете за по-късно. Сварете ориза, съгласно препоръката на опаковката.
- Стъпка 2Направете песто сос от магданоза, чесъна, руколата, боровите ядки, зехтин, листата босилек, лимон, пармезан, салатата - смесете всичко в блендер. Песто сосът ще придаде цвят и свеж и вкусен аромат на ястието.
- Стъпка 3В тиган с малко олио загрейте бейби спанака и червения лук, добавете предварително сварения ориз, червения фасул (след като сте го отцедили), каперсите, пармезана и част от вътрешността на доматите.
- Стъпка 4Напълнете доматите с готовата смес, добавете отново настърган пармезан, поставете капачетата им и ги сложете в предварително загрята на 180°C фурна за 25 минути.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Вегетарианско чили с дует бобове
Пикантна веган рецепта, богата на протеини и особено подходящо ястие за уикенд обяд.
Такос с царевица и червен боб
Пресни такос, заедно с мексикански микс от царевица и червен боб, полагат основата за вкусна мексиканска вечеря с любими хора.
Говеждо на тиган с червен фасул
Високо протеиново и много ароматно ястие
Открийте също...