Pinterest

Грилована сьомга със сладка царевица

Впечатляващо ястие, което ще очарова вашите сетива! За по-наситен цвят на соса изберете ярко червени чушки.
Изискани
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (340 г) сладка царевица Bonduelle

2 парчета (400 г) сьомга

2 червени чушки

1 лимон

1 лайм

1 голяма глава лук

1 черешова клонка

2 чаши зеленчуков бульон

1 чаша бяло вино

5 с.л. зехтин

3 с.л. мед

3 с.л. Френска горчица

2 с.л. масло

2 с.л. сладко-кисел сос

3 клонки розмарин

1/2 чаша слънчогледово семе

1 репичка

1/2 връзка магданоз

кълнове

сол

пипер
Съставки за 2човек/души
1 консерва (340 г) сладка царевица Bonduelle

2 парчета (400 г) сьомга

2 червени чушки

1 лимон

1 лайм

1 голяма глава лук

1 черешова клонка

2 чаши зеленчуков бульон

1 чаша бяло вино

5 с.л. зехтин

3 с.л. мед

3 с.л. Френска горчица

2 с.л. масло

2 с.л. сладко-кисел сос

3 клонки розмарин

1/2 чаша слънчогледово семе

1 репичка

1/2 връзка магданоз

кълнове

сол

пипер
  1. Стъпка 1
    Първо нарежете една червена чушка на кубчета и втора на малки парчета, наситнете лука на дребно, нарежете лимона и лайма на две. Овкусете сьомгата със сол, пипер, ароматни подправки, розмарин, зехтин и лимонов сок. В загрят котлон поръсете олио, добавете сьомгата и оставете за 5-8 минути в зависимост от дебелината на рибата с половин лайм.
  2. Стъпка 2
    Направете гарнитурата за рибата от ситно нарязания лук, запържете я в зехтин и малко масло, добавете кубчетата червени пиперки и подправете със сол и черен пипер. Поставете предварително отцедената царевица от кутията, разбъркайте и поръсете с бяло вино. След 3 минути добавете мед, сладък чили сос, 1 чаша зеленчуков бульон, поръсете с магданоз и оставете да се готви 5-10 минути, докато червените чушки омекнат.
  3. Стъпка 3
    Направете сос за сьомга от слънчогледово семе, което се загрява в олио, след това добавете парчета червени чушки, бяло вино и подправете със сол и пипер. След това добавете френска горчица, мед и зеленчуков бульон. Оставете да заври добре, след това го смесете. Подредете на плато царевицата с чушки, след това сьомгата със соса. Украсете с черешова клонка, листа от розмарин, кълнове и репички.

Съвет за готвене, заглавие

За по-наситен цвят на соса изберете ярко червени чушки.