Подправянето на зеленчуци е изкуство само по себе си, защото изисква от вас способността да комбинирате силните вкусове на подправките и пресните подправки с деликатната и изтънчена природа на зеленчуците. Определянето на общи правила, които да следвате, обаче е невъзможно поради факта, че има толкова много потенциални комбинации, които можете да опитате. Но има начин да научите повече за подправянето на зеленчуците според начина, по който те са опаковани.

Върнете вкуса към живот: замразени зеленчуци Ето някои ключови елементи, с които трябва да сте наясно, когато става въпрос за замразени зеленчуци:
  • Не ги размразявайте бързо! Това е изключително важно, защото може да се наруши тяхната консистенция (например нарязан зелен боб или грах).
  • Замразените зеленчуци са подходящи за готвене и си пасват със смлени подправки. Индийското орехче и джинджифилът могат да направят чудеса, докато белият пипер трябва да се използва умерено.
  • Използвайте лимонов пипер и зелен пипер вместо черен пипер. Те са по-фини по природа.
Свежест в буркани и консерви: консервирани зеленчуци

От всички видове, които можете да си купите, консервираните зеленчуци са най-трудни за подправяне.

Ние ви предлагаме следното:
  • Избягвайте пресни подправки, тъй като консервираните зеленчуци не се варят.
  • Използвайте не повече от две подправки, в зависимост от това какво е ястието. Ако запазите нещата прости, зеленчуците ще имат възможност да покажат вкусен аромат.
Използвайте умерени количества подправки, за да позволите на зеленчуците да запазят своята идентичност.