Опасна и отровна хранаОпасна храна… С изричането на тези две думи всеки си представя различни неща. Някои смятат, че това е храна с изтекъл срок на годност, други мислят, че това е храната с високо съдържание на вредни хранителни добавки, за други това са например опасни отровни гъби (мухоморка, зелена мухоморка и т.н.).

Да ям или да не ям

Единственият отговор е, че всяка храна може да бъде и полезна, и вредна, в зависимост от поетото количество. Можем да изпием чаша кафе и да подобрим работоспособността си, да намалим умората и да стимулираме умствената си дейност. Но в случай, че изпием повече от две-три чаши кафе, ще получим сърцебиене и ще повишим кръвното си налягане. Можем дори да умрем заради това. Разбира се, ако изядем отровна гъба, ще умрем по-бързо и точно тук е разликата. Но има и още нещо. Можем да ядем отровна храна, ако тя бъде сготвена по правилен начин. И тук идва объркването. Какво да направим в такъв случай?Поставете си границиОтговорът е, че всичко е полезно до известна граница. Вие трябва просто да разберете коя е границата, която отговаря на вашето тяло, здраве, възраст и т.н. Яжте и пийте нещата, които ви харесват, но винаги спазвайте границата.