Ризото с гъби, сушени домати и рукола
Вкусна и лесна за изпълнение рецепта за свежо ризото с гъби
Достъпни
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
170 г цели гъби Bonduelle
750 мл зеленчуков бульон
250 г ориз арборио
100 г сушени домати
80 г чери домати
50 г рукола
1 бял лук
100 г пармезан
100 г масло
60 мл сухо бяло вино
б ял пипер
сол
750 мл зеленчуков бульон
250 г ориз арборио
100 г сушени домати
80 г чери домати
50 г рукола
1 бял лук
100 г пармезан
100 г масло
60 мл сухо бяло вино
б ял пипер
сол
Съставки за 2човек/души
170 г цели гъби Bonduelle
750 мл зеленчуков бульон
250 г ориз арборио
100 г сушени домати
80 г чери домати
50 г рукола
1 бял лук
100 г пармезан
100 г масло
60 мл сухо бяло вино
б ял пипер
сол
750 мл зеленчуков бульон
250 г ориз арборио
100 г сушени домати
80 г чери домати
50 г рукола
1 бял лук
100 г пармезан
100 г масло
60 мл сухо бяло вино
б ял пипер
сол
- Стъпка 1Нарежете на дребно лука, сушените домати и пармезана на малки резени.
- Стъпка 2Загрейте маслото в голям тиган на средновисока температура. Добавете лука и го оставете да омекне за 3 минути. Добавете целите гъби, отцедени от течността, оставете ги да се варят за 2 минути и добавете ориз. Намалете температурата от средна до ниска и разбъркайте да предотвратите слепване. Изсипете виното и разбъркайте, оставяйки ориза да абсорбира течността.
- Стъпка 3Добавете сушените домати, зеленчуковия микс, сол, пипер, пармезан и опитайте на вкус.
- Стъпка 4Накрая, добавете чери доматите, рукола и още пармезан при сервиране.
Съвет за готвене, заглавие
Съвети § Трикове: За по-добър вкус и вид, можете да добавите течна заквасена сметана
Открийте също...