Салата от пържени патладжани, лук и домати
Рецепта за специалитета на арабската кухня - салата от пържени патладжани, лук и домати. Ако сте почитатели на арабската кухня, непременно трябва да опитате този специалитет. Открийте предимствата на патладжана - царят на тази източна кухня.
Достъпни
8 човек/души
90 мин
Съставки
за 8 човек/души
4 средно големи патладжана
8 домата
2 големи глави лук
2 скилидки чесън
2 лъжици оцет
2 лъжици нарязан зелен магданоз
Олио за пържене
Сол
8 домата
2 големи глави лук
2 скилидки чесън
2 лъжици оцет
2 лъжици нарязан зелен магданоз
Олио за пържене
Сол
Съставки за 8човек/души
4 средно големи патладжана
8 домата
2 големи глави лук
2 скилидки чесън
2 лъжици оцет
2 лъжици нарязан зелен магданоз
Олио за пържене
Сол
8 домата
2 големи глави лук
2 скилидки чесън
2 лъжици оцет
2 лъжици нарязан зелен магданоз
Олио за пържене
Сол
- Стъпка 1Отрежете краищата на патладжаните. Обелете ги по дължина на лентички, като оставяте ленти с дебелина около 3 см от кожата им, така че да заприличат на зебра. Спазете този начин на белене, защото той е важен!
- Стъпка 2Нарежете на дебели парчета – около 1 см. Посолете и поставете около 10 часа под капак докато пуснат горчивия сос, след което увийте в кухненска хартия. Нарежете доматите.
- Стъпка 3Изпържете патладжаните в тенджера на порции. Нивото на мазнината трябва да бъде 4 см. След пържене отстранете ненужната мазнина с помощта на кухненска хартия.
- Стъпка 4Излейте олиото, като оставите около четири лъжици за запържването на лука.
- Стъпка 5Запържете леко доматите и ги прехвърлете в чиния.
- Стъпка 6Изсипете оцета в тенджерата и го оставете да заври, след което изключете котлона.
Съвет за готвене, заглавие
Патладжаните, лука и доматите се поставят в плоска купа. Салатата се поръсва с нарязания чесън, след което се добавя сол. Залива се със соса от тенджерата. Най-отгоре се поръсва с нарязан зелен магданоз.
Открийте също...