Салата на шефа с царевица и моркови
„Салатата на Шефа” се състои предимно от листа салата с разнообразни добавки. Стандартната рецепта може да се модифицира по различни начини – добавяйки към салатата месо, риба, или да смените соса винегрет със сос с добавка на майонеза.
Лесни
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
Салата
Морков
Царевица
Сварени яйца
Домати
Лук
Кашкавал
Зехтин
Винен оцет
Чесън
Сол
Пипер на вкус
Морков
Царевица
Сварени яйца
Домати
Лук
Кашкавал
Зехтин
Винен оцет
Чесън
Сол
Пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
Салата
Морков
Царевица
Сварени яйца
Домати
Лук
Кашкавал
Зехтин
Винен оцет
Чесън
Сол
Пипер на вкус
Морков
Царевица
Сварени яйца
Домати
Лук
Кашкавал
Зехтин
Винен оцет
Чесън
Сол
Пипер на вкус
- Стъпка 1Измийте листата салата, подсушете и накъсайте на малки парчета.
- Стъпка 2Сварете яйцата.
- Стъпка 3Нарежете доматите на осминки, лука на перца, кашкавала на кубчета, а морковите на стълбове.
- Стъпка 4Смесете зехтина с винения оцет, със счукания чесън и подправете със сол и пипер на вкус.
Съвет за готвене, заглавие
Върху листата салата наредете зеленчуците и кашкавала, добавете царевицата, на върха поставете нарязаните на половина или на четвъртинки яйца и полейте всичко с приготвения сос.
Открийте също...