Pinterest

Лятна яхния с бял боб и хрупкави билкови трохи

Достъпни
4 човек/души
15 мин
25 мин
Съставки
за 4 човек/души
Съставки:



2 консерви зрял боб Bonduelle

1 глава лук нарязан на кубчета

1 с.л. зехтин

1 с.л. масло

2 дафинови листа

4 скилидки нарязан на филийки чесън

сок то ½ лимон

250 мл бяло вино

200 мл зеленчуков бульон

200 г замразен спанак на листа Bonduelle

сол и черен пипер на вкус



За билковите трохи

1 голяма филия хляб с квас

2 с.л. зехтин

кора от 1 лимон

1 скилидка чесън

2 с.л. ситно нарязан магданоз

сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
Съставки:



2 консерви зрял боб Bonduelle

1 глава лук нарязан на кубчета

1 с.л. зехтин

1 с.л. масло

2 дафинови листа

4 скилидки нарязан на филийки чесън

сок то ½ лимон

250 мл бяло вино

200 мл зеленчуков бульон

200 г замразен спанак на листа Bonduelle

сол и черен пипер на вкус



За билковите трохи

1 голяма филия хляб с квас

2 с.л. зехтин

кора от 1 лимон

1 скилидка чесън

2 с.л. ситно нарязан магданоз

сол и черен пипер на вкус

Рецепти с

Зрял фасулЗрял фасул
  1. Стъпка 1
    В касерола загрейте зехтина и маслото и сложете лука. Посолете, разбъркайте и гответе 4-5 минути, докато омекне. Прибавете чесъна и гответе още минута. Сложете дафиновия лист и налейте виното. Кипнете и гответе 7-8 минути.
  2. Стъпка 2
    Добавете отцедения боб, лимоновия сок, размразения и отцеден спанак и бульона. Разбъркайте и гответе още 7-8 минути. Свалете от котлона и оставете настрана.
  3. Стъпка 3
    В тиган загрейте зехтина и сложете едро смления хляб. Гответе 4-5 минути, докато хляба стане златист и хрупкав, сложете пасирания чесън, посолете, подправете с черен пипер и гответе още 1-2 минути. Прехвърлете в купа, добавете лимоновата кора и магданоза и смесете.
  4. Стъпка 4
    Сервирайте боба с хлебните трохи и полейте с малко зехтин.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +