Pinterest

Спаначени кюфтенца с хляб

Съставки
за 4 човек/души
1 опаковка нарязан спанак на порции Bonduelle (400 г)

300-350 г стар хляб

2 яйца

1 глава ситно нарязан лук

80 г разтопено масло

25 г настърган пармезан

1 скилидка пасиран чесън

1 с.л. листа прясна мащерка

сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
1 опаковка нарязан спанак на порции Bonduelle (400 г)

300-350 г стар хляб

2 яйца

1 глава ситно нарязан лук

80 г разтопено масло

25 г настърган пармезан

1 скилидка пасиран чесън

1 с.л. листа прясна мащерка

сол и черен пипер на вкус
  1. Стъпка 1
    Нарежете хляба на филии, подредете тава и изсушете за 10-12 минути в загрята до 200 градуса фурна с вентилатор.
  2. Стъпка 2
    Изсипете спанака в купа и размразете в микровълнова фурна или на пара. Отцедете в цедка, и с ръка изстискайте излишната течност. Сложете в купа и оставете настрана.
  3. Стъпка 3
    Нарежете хляба на едро и смелете в кухненски робот, до не много ситни парченца.
  4. Стъпка 4
    Прибавете към спанака, добавете яйцата, лука, чесъна, маслото и пармезана. Посолете, подправете с черен пипер, добавете мащерката и разбъркайте добре.
  5. Стъпка 5
    Оставете сместа за 10-12 минути, за да може хляба да омекне леко.
  6. Стъпка 6
    Оформете топчета с големината на топка за голф и подредете в тава покрита с хартия за печене.
  7. Стъпка 7
    Полейте със зехтин, или напръскайте със спрей за готвене и печете 18-20 минути в загрята до 180 градуса фурна, докато станат златисти.
  8. Стъпка 8
    Охладете за няколко минути и сервирайте с маринара сос и листа прясна рукола.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +