Pinterest

Пролетни зеленчуци, изпечени на фурна

Лесна и вкусна пролетна рецепта, еднакво подходяща за офиса и вкъщи.
Лесни
4 човек/души
33 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 пакет (400 г) Пролетен микс Vapeur Bonduelle

120 г ементал

250 мл сос Бешамел

индийско орехче

сол

пипер

250 мл сметана за готвене
Съставки за 4човек/души
1 пакет (400 г) Пролетен микс Vapeur Bonduelle

120 г ементал

250 мл сос Бешамел

индийско орехче

сол

пипер

250 мл сметана за готвене
  1. Стъпка 1
    Сварете зеленчуковия Пролетен микс Vapeur за не повече от 2 минути.
  2. Стъпка 2
    Смесете сметаната и соса Бешамел и добавете повече от половината от ементала.
  3. Стъпка 3
    За допълнителен аромат добавете индийско орехче на прах, проверете вкуса и го подсилете със сол и черен пипер, според предпочитанията си.
  4. Стъпка 4
    Намазнете хубаво с масло формата за печене и изсипете отцедените зеленчуци в нея.
  5. Стъпка 5
    Заливаме зеленчуците със соса. Отгоре поръсваме с останалата част от ементала и пъхаме тавата в предварително загрятата на 180˚ C фурна.
  6. Стъпка 6
    Оставете сместа да се готви, докато не се образува приятна кафеникава коричка.

Съвет за готвене, заглавие

Ако обичате по-пикантна храна, може да добавите парченца люта чушка без семки. Помислете и за чери доматчетата. Те биха изглеждали страхотно, нарязани на половинки.