Пилешки гювеч със зелен фасул и ечемик
Изненадайте любимите си хора с нова и богата на протеини рецепта.
Достъпни
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г Зърнени храни със зелен фасул и ечемик Bonduelle
500 мл бульон
400 г пилешки гърди
50 г настърган пармезан
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
50 г крутони
с.л. мазнина
сол
пипер
Гарнитура:
100 г рукола
20 г кедрови ядки
няколко чери доматчета
мазнина, сол, пипер
500 мл бульон
400 г пилешки гърди
50 г настърган пармезан
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
50 г крутони
с.л. мазнина
сол
пипер
Гарнитура:
100 г рукола
20 г кедрови ядки
няколко чери доматчета
мазнина, сол, пипер
Съставки за 2човек/души
400 г Зърнени храни със зелен фасул и ечемик Bonduelle
500 мл бульон
400 г пилешки гърди
50 г настърган пармезан
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
50 г крутони
с.л. мазнина
сол
пипер
Гарнитура:
100 г рукола
20 г кедрови ядки
няколко чери доматчета
мазнина, сол, пипер
500 мл бульон
400 г пилешки гърди
50 г настърган пармезан
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
50 г крутони
с.л. мазнина
сол
пипер
Гарнитура:
100 г рукола
20 г кедрови ядки
няколко чери доматчета
мазнина, сол, пипер
- Стъпка 1Нарежете на ситно лука и чесъна
- Стъпка 2Загрейте лука и чесъна
- Стъпка 3Намежете пилешките гърди с мазнина, поръсете със сол и пипер и запържете.
- Стъпка 4Добавете микса към запържените лук и чесън в огнеопорен съд. Добавете нарязаното пиле.
- Стъпка 5Поръсете с крутоните.
- Стъпка 6Пъхнете тавата във фурната за 20 мин. на 180 градуса. След това я извадете, добавете настъргания пармезан и я върнете във фурната за още 5 мин.
- Стъпка 7Изсипете руколата в купа, поръсете с кедрови ядки и малко чери доматчета, нарязани на половинки. Подправете с мазнина, сол и пипер на вкус.
Открийте също...