Царевична супа
Рецепта за царевична супа. Кадифеното масло и сладостта на царевицата създават неповторим вкус на това ястие.
Лесни
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва царевица
0,5 бучки масло
1 глава лук
1 л бульон
1 лъжица Брашно
Сол на вкус
Пипер на вкус
0,5 бучки масло
1 глава лук
1 л бульон
1 лъжица Брашно
Сол на вкус
Пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
1 консерва царевица
0,5 бучки масло
1 глава лук
1 л бульон
1 лъжица Брашно
Сол на вкус
Пипер на вкус
0,5 бучки масло
1 глава лук
1 л бульон
1 лъжица Брашно
Сол на вкус
Пипер на вкус
- Стъпка 1Разтопете маслото на тиган, добавете лука, запържете, добавете царевицата от консервата, а сока излейте в бульона, леко запържете
- Стъпка 2Разтворете брашното в няколко лъжици вода, долейте към лука и царевицата и хубаво разбъркайте
- Стъпка 3Добавете всичко към бульона, бъркайки, варете около 15 минути.
- Стъпка 4Подправете със сол и пипер на вкус.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се топла, може да се декорира със сметана, да се поръси с индийско орехче, или да добавите няколко резенчета целина.
Открийте също...