Салата Цезар с пиле
Обратно в кухнята на Bonduelle за едно любимо и популярно по целия свят ястие: оригиналната рецепта за салата Цезар с пиле!
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 зелена салата
400 г пилешко филе
2-3 филийки хляб
Сол на вкус
Зехтин на вкус
1 яйце
100 мл зехтин
1 филе аншоа
Сокът от 1/2 лимон
1 ч.ч. дижонска горчица
1 скилидка чесън
120 г пармезан
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
400 г пилешко филе
2-3 филийки хляб
Сол на вкус
Зехтин на вкус
1 яйце
100 мл зехтин
1 филе аншоа
Сокът от 1/2 лимон
1 ч.ч. дижонска горчица
1 скилидка чесън
120 г пармезан
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Съставки за 2човек/души
1 зелена салата
400 г пилешко филе
2-3 филийки хляб
Сол на вкус
Зехтин на вкус
1 яйце
100 мл зехтин
1 филе аншоа
Сокът от 1/2 лимон
1 ч.ч. дижонска горчица
1 скилидка чесън
120 г пармезан
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
400 г пилешко филе
2-3 филийки хляб
Сол на вкус
Зехтин на вкус
1 яйце
100 мл зехтин
1 филе аншоа
Сокът от 1/2 лимон
1 ч.ч. дижонска горчица
1 скилидка чесън
120 г пармезан
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
- Стъпка 1Започваме като измием и подсушим листата салата. След това ги накъсваме на малки парчета.
- Стъпка 2Нарязваме предварително сготвеното пилешко на малки парчета, като преди да го добавим към салатата може да го запържим за няколко минути в тиган с олио или масло за неустоима хрупкава коричка.
- Стъпка 3За дресинга ще смесим в пасатор или блендер зехтина с жълтъка, горчицата, сока от лимона, пресованите скилидки чесън и половината от рендосания пармезан. Добавяме сол, пипер и ако е необходимо за балансиране на вкусовете – захар.
- Стъпка 4Какво е салата Цезар без крутони? Разбира се, тук може да използвате и готови крутони от магазина, но за тези от нас, които искат всичко да е „направено у дома“ – ето и как ги приготвяме! Филийките хляб нарязваме на малки кубчета, като гледаме кубчетата да са с равни размери. В тиган загряваме малко мазнина и добавяме една пресована скилидка чесън. Изсипваме нарязания хляб и запържване (на умерен огън) до получаване на коричка и хрупкава текстура.
- Стъпка 5В подходяща купа слагаме листата зелена салата, пилешкото месо отгоре, поливаме всичко с дресинга, поръсваме с останалото количество пармезан и накрая добавяме крутоните. Ммм… трудно ще се намери някой, който да устои на автентична рецепта за салата Цезар с пиле!
Съвет за готвене, заглавие
Върху листата салата, наредете запържените парчета пиле, всичко полейте с приготвения сос и поръсете с рендосания Пармезан.
Открийте също...