Трио от хумус (нахут, царевица, червен боб)
Достъпни
4 човек/души
15 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва нахут Bonduelle
1 супена лъжица крема сирене
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица лимонов сок - сол
1 супена лъжица крема сирене
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица лимонов сок - сол
Съставки за 4човек/души
1 консерва нахут Bonduelle
1 супена лъжица крема сирене
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица лимонов сок - сол
1 супена лъжица крема сирене
2 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица лимонов сок - сол
- Стъпка 1Изсипете нахута в купа или кухненски робот.
- Стъпка 2Добавете крема сиренето, зехтина и лимоновия сок.
- Стъпка 3Смесете всичко до получаване на хомогенна смес. Добавете 1 кубче лед или 2 супени лъжици студена вода.
- Стъпка 4Овкусете със сол и кимион на вкус и разбивайте още 1–2 минути.
- Стъпка 5Прехвърлете в красива купичка и охладете преди сервиране.
- Стъпка 6Вариация с червен боб: Заменете нахута с консерва червен боб Bonduelle. Вариация с царевица: Добавете 4 супени лъжици царевица към основната рецепта.
Открийте също...