Чакчука с червен боб
Изискани
4 човек/души
20 мин
15 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва червен боб Bonduelle
1 консерва домати на кубчета
4яйца
1 глава червен лук
3 чушки
2 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер, червен пипер
1 консерва домати на кубчета
4яйца
1 глава червен лук
3 чушки
2 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер, червен пипер
Съставки за 4човек/души
1 консерва червен боб Bonduelle
1 консерва домати на кубчета
4яйца
1 глава червен лук
3 чушки
2 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер, червен пипер
1 консерва домати на кубчета
4яйца
1 глава червен лук
3 чушки
2 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер, червен пипер
- Стъпка 1Обелете и нарежете червения лук на ивички. Нарежете чушките на тънки ивици.
- Стъпка 2Запържете лука и чушките в тиган с две супени лъжици зехтин и щипка сол за около 2 минути.
- Стъпка 3След това добавете чушките и продължете готвенето на силен огън още 5 минути, като разбърквате редовно.
- Стъпка 4Добавете доматите от консерва, предварително отцедения червен боб и червения пипер.
- Стъпка 5Посолете и овкусете с черен пипер, разбъркайте добре и гответе около 5 минути. Ако е необходимо, добавете малко вода — сместа трябва да има консистенцията на сос.
- Стъпка 6Направете 4 вдлъбнатини в сместа и счупете във всяка по едно яйце. Покрийте тигана и гответе на слаб огън за 8–10 минути.
- Стъпка 7За още повече вкус поръсете с натрошено сирене фета и червен пипер.
Открийте също...