Pinterest

Чакчука с червен боб

Изискани
4 човек/души
20 мин
15 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва червен боб Bonduelle

1 консерва домати на кубчета

4яйца

1 глава червен лук

3 чушки

2 супени лъжици зехтин

сол, черен пипер, червен пипер
Съставки за 4човек/души
1 консерва червен боб Bonduelle

1 консерва домати на кубчета

4яйца

1 глава червен лук

3 чушки

2 супени лъжици зехтин

сол, черен пипер, червен пипер

Рецепти с

Червен бобЧервен боб
  1. Стъпка 1
    Обелете и нарежете червения лук на ивички. Нарежете чушките на тънки ивици.
  2. Стъпка 2
    Запържете лука и чушките в тиган с две супени лъжици зехтин и щипка сол за около 2 минути.
  3. Стъпка 3
    След това добавете чушките и продължете готвенето на силен огън още 5 минути, като разбърквате редовно.
  4. Стъпка 4
    Добавете доматите от консерва, предварително отцедения червен боб и червения пипер.
  5. Стъпка 5
    Посолете и овкусете с черен пипер, разбъркайте добре и гответе около 5 минути. Ако е необходимо, добавете малко вода — сместа трябва да има консистенцията на сос.
  6. Стъпка 6
    Направете 4 вдлъбнатини в сместа и счупете във всяка по едно яйце. Покрийте тигана и гответе на слаб огън за 8–10 минути.
  7. Стъпка 7
    За още повече вкус поръсете с натрошено сирене фета и червен пипер.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +