Kугел с макарон – запеканка по еврейски
Рецепта за Кугел – традиционна еврейска запеканка печена на фурна. Това е традиционно ястие от еврейската кухня. Картофен кекс, печен във фурна по няколко начина. Най-известните са: картофен кугел и с макарони. Ястието често е сервирано с патешко месо.
Лесни
8 човек/души
90 мин
 Съставки
за 8 човек/души
450 г заквасена сметана
5 яйца
600 г извара
75 г масло
500 г яйчени макарони
200 г захар
3 лъжички ванилова захар
¾ чаша корнфлейкс
2 плоски лъжички канела
5 яйца
600 г извара
75 г масло
500 г яйчени макарони
200 г захар
3 лъжички ванилова захар
¾ чаша корнфлейкс
2 плоски лъжички канела
Съставки за 8човек/души
450 г заквасена сметана
5 яйца
600 г извара
75 г масло
500 г яйчени макарони
200 г захар
3 лъжички ванилова захар
¾ чаша корнфлейкс
2 плоски лъжички канела
5 яйца
600 г извара
75 г масло
500 г яйчени макарони
200 г захар
3 лъжички ванилова захар
¾ чаша корнфлейкс
2 плоски лъжички канела
- Стъпка 1Сварете макароните, отцедете и залейте със студена вода.
 - Стъпка 2Разтопете маслото.
 - Стъпка 3Разбийте яйцата.
 - Стъпка 4Смесете сварените макарони, извара, захар, 150 г ванилова захар, сметана и извара.
 - Стъпка 5Излейте сместа в тавичка.
 - Стъпка 6Отделно смесете корнфлейкса с останалата захар и канела.
 - Стъпка 7Посипете сместа в тавичката.
 - Стъпка 8Печете около 50 минути при температура 190°C.
 
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45  m и +
- ОТКРИЙТЕ РЕЦЕПТАТА
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Халуми със средиземноморски зеленчуци
 - ОТКРИЙТЕ РЕЦЕПТАТА
Вегетариански сукоташ
Тази вегетарианска рецепта за сукоташ е свежа, жизнена и пълна с хранителни вещества. Множеството пресни зеленчуци ще оцветят чинията Ви, като са идеално ястие за офис обяд.
 - ОТКРИЙТЕ РЕЦЕПТАТА
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик
 
Открийте също...















