Pinterest

Лечо – ястие от унгарската кухня

Лечо – задушена чушка с добавка на домати и лук. Сервира се към ястия с месо. Съществуват много модификации на тази рецепта взимайки под внимание добавката на месо, напр. нарязани на парчета наденица, която трансформира лечото в самостоятелно, засищащо ястие.
Лесни
3 човек/души
45 мин
Съставки
за 3 човек/души
1 кг чушки

0,6 кг домати

2 средни глави лук

Олио

Сол на вкус

Мляна чушка на вкус
Съставки за 3човек/души
1 кг чушки

0,6 кг домати

2 средни глави лук

Олио

Сол на вкус

Мляна чушка на вкус
  1. Стъпка 1
    Измийте чушките, почистете семките и нарежете на парчета или ленти. Бланширайте доматите, обелете и нарежете на малки парчета. Нарежете лука.
  2. Стъпка 2
    Загрейте мазнината на тиган и запържете лука. Добавете чушката, залейте всичко с вода, задушете за около 10 минути.
  3. Стъпка 3
    Добавете доматите, солта и чушка на вкус. Задушете за 15 минути.

Съвет за готвене, заглавие

Сервира се топло като гарнитура към ястия от месо или като отделно ястие.