Лечо – ястие от унгарската кухня
Лечо – задушена чушка с добавка на домати и лук. Сервира се към ястия с месо. Съществуват много модификации на тази рецепта взимайки под внимание добавката на месо, напр. нарязани на парчета наденица, която трансформира лечото в самостоятелно, засищащо ястие.
Лесни
3 човек/души
45 мин
Съставки
за 3 човек/души
1 кг чушки
0,6 кг домати
2 средни глави лук
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
0,6 кг домати
2 средни глави лук
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
Съставки за 3човек/души
1 кг чушки
0,6 кг домати
2 средни глави лук
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
0,6 кг домати
2 средни глави лук
Олио
Сол на вкус
Мляна чушка на вкус
- Стъпка 1Измийте чушките, почистете семките и нарежете на парчета или ленти. Бланширайте доматите, обелете и нарежете на малки парчета. Нарежете лука.
- Стъпка 2Загрейте мазнината на тиган и запържете лука. Добавете чушката, залейте всичко с вода, задушете за около 10 минути.
- Стъпка 3Добавете доматите, солта и чушка на вкус. Задушете за 15 минути.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се топло като гарнитура към ястия от месо или като отделно ястие.
Открийте също...