Пай с броколи и чедър
Изискани
4 човек/души
15 мин
25 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г замразени броколи Bonduelle
1 лист бутер тесто
3яйца
250 мл течна сметана
150 г настърган чедър
слънчогледово олио,
10 г масло
сол, къри
1 лист бутер тесто
3яйца
250 мл течна сметана
150 г настърган чедър
слънчогледово олио,
10 г масло
сол, къри
Съставки за 4човек/души
500 г замразени броколи Bonduelle
1 лист бутер тесто
3яйца
250 мл течна сметана
150 г настърган чедър
слънчогледово олио,
10 г масло
сол, къри
1 лист бутер тесто
3яйца
250 мл течна сметана
150 г настърган чедър
слънчогледово олио,
10 г масло
сол, къри
- Стъпка 1Загрейте фурната до 180°C.
- Стъпка 2Смесете замразените броколи с олиото и разтопеното масло в купа, подправете със сол и къри.
- Стъпка 3Изпечете броколите за 8–10 минути във фурната при 200°C в плитка тава.
- Стъпка 4Смесете течната сметана, яйцата, настъргания чедър и подправете със сол и къри.
- Стъпка 5Разстелете бутер тестото в тава за пай и подредете върху него изпечените броколи.
- Стъпка 6Залейте с млечно-сирената смес.
- Стъпка 7Изпечете във фурната за 20–25 минути при 180°C.
- Стъпка 8Може да добавите и горчица на дъното на пая.
Открийте също...