Pinterest

Пай с броколи и чедър

Изискани
4 човек/души
15 мин
25 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г замразени броколи Bonduelle

1 лист бутер тесто

3яйца

250 мл течна сметана

150 г настърган чедър

слънчогледово олио,

10 г масло

сол, къри
Съставки за 4човек/души
500 г замразени броколи Bonduelle

1 лист бутер тесто

3яйца

250 мл течна сметана

150 г настърган чедър

слънчогледово олио,

10 г масло

сол, къри

Рецепти с

БроколиБроколи
  1. Стъпка 1
    Загрейте фурната до 180°C.
  2. Стъпка 2
    Смесете замразените броколи с олиото и разтопеното масло в купа, подправете със сол и къри.
  3. Стъпка 3
    Изпечете броколите за 8–10 минути във фурната при 200°C в плитка тава.
  4. Стъпка 4
    Смесете течната сметана, яйцата, настъргания чедър и подправете със сол и къри.
  5. Стъпка 5
    Разстелете бутер тестото в тава за пай и подредете върху него изпечените броколи.
  6. Стъпка 6
    Залейте с млечно-сирената смес.
  7. Стъпка 7
    Изпечете във фурната за 20–25 минути при 180°C.
  8. Стъпка 8
    Може да добавите и горчица на дъното на пая.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +