Pinterest

Печена тиква със Зеленчуков микс „4 сезона“

Съставки
за 4 човек/души
700 г почистена тиква

3 глави червен лук

5-6 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

1 с.л. ситно нарязан розмарин

сол и черен пипер

2 опаковки Зеленчуков микс „4 сезона“ Bonduelle

1 с.л. зехтин

1 скилидка пасиран чесън

2 с.л. балсамико

сол и черен пипер

250 г бейби моцарела

1 с.л. зехтин

2 с.л. ситно нарязан магданоз
Съставки за 4човек/души
700 г почистена тиква

3 глави червен лук

5-6 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

1 с.л. ситно нарязан розмарин

сол и черен пипер

2 опаковки Зеленчуков микс „4 сезона“ Bonduelle

1 с.л. зехтин

1 скилидка пасиран чесън

2 с.л. балсамико

сол и черен пипер

250 г бейби моцарела

1 с.л. зехтин

2 с.л. ситно нарязан магданоз
  1. Стъпка 1
    Нарежете тиквата на едри парчета, обелете кула и нарежете на четири, а чесъна обелете и оставате скилидките цели.
  2. Стъпка 2
    Сложете в купа, полейте със зехтина и разбъркайте. Добавете розмарина, посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте изсипете в тава покрита с хартия за печене.
  3. Стъпка 3
    Печете 30-35 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато зеленчуците омекнат и се карамелизират.
  4. Стъпка 4
    В широк тиган изсипете зеленчуковия микс, налейте зехтина и гответе 10-12 минути, докато се размрази и затопли. Посолете, подправете с черен пипер, полейте с балсамико оцета и разбъркайте.
  5. Стъпка 5
    Разпределете микса в чинии за сервиране. Около него подредете парчета тиква и червен лук и всяка порция гарнирайте с бейби моцарела, поръсена със зехтин и оваляна в нарязания магданоз.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +