Печена тиква със Зеленчуков микс „4 сезона“
Достъпни
4 човек/души
10 мин
40 мин
Съставки
за 4 човек/души
700 г почистена тиква
3 глави червен лук
5-6 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. ситно нарязан розмарин
сол и черен пипер
2 опаковки Зеленчуков микс „4 сезона“ Bonduelle
1 с.л. зехтин
1 скилидка пасиран чесън
2 с.л. балсамико
сол и черен пипер
250 г бейби моцарела
1 с.л. зехтин
2 с.л. ситно нарязан магданоз
3 глави червен лук
5-6 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. ситно нарязан розмарин
сол и черен пипер
2 опаковки Зеленчуков микс „4 сезона“ Bonduelle
1 с.л. зехтин
1 скилидка пасиран чесън
2 с.л. балсамико
сол и черен пипер
250 г бейби моцарела
1 с.л. зехтин
2 с.л. ситно нарязан магданоз
Съставки за 4човек/души
700 г почистена тиква
3 глави червен лук
5-6 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. ситно нарязан розмарин
сол и черен пипер
2 опаковки Зеленчуков микс „4 сезона“ Bonduelle
1 с.л. зехтин
1 скилидка пасиран чесън
2 с.л. балсамико
сол и черен пипер
250 г бейби моцарела
1 с.л. зехтин
2 с.л. ситно нарязан магданоз
3 глави червен лук
5-6 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. ситно нарязан розмарин
сол и черен пипер
2 опаковки Зеленчуков микс „4 сезона“ Bonduelle
1 с.л. зехтин
1 скилидка пасиран чесън
2 с.л. балсамико
сол и черен пипер
250 г бейби моцарела
1 с.л. зехтин
2 с.л. ситно нарязан магданоз
- Стъпка 1Нарежете тиквата на едри парчета, обелете кула и нарежете на четири, а чесъна обелете и оставате скилидките цели.
- Стъпка 2Сложете в купа, полейте със зехтина и разбъркайте. Добавете розмарина, посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте изсипете в тава покрита с хартия за печене.
- Стъпка 3Печете 30-35 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато зеленчуците омекнат и се карамелизират.
- Стъпка 4В широк тиган изсипете зеленчуковия микс, налейте зехтина и гответе 10-12 минути, докато се размрази и затопли. Посолете, подправете с черен пипер, полейте с балсамико оцета и разбъркайте.
- Стъпка 5Разпределете микса в чинии за сервиране. Около него подредете парчета тиква и червен лук и всяка порция гарнирайте с бейби моцарела, поръсена със зехтин и оваляна в нарязания магданоз.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
- ОТКРИЙТЕ РЕЦЕПТАТА
Топла салата с паста, сотирани гъби и спанак
- ОТКРИЙТЕ РЕЦЕПТАТА
Кремообразна полента с царевица и масло
- ОТКРИЙТЕ РЕЦЕПТАТА
Наан със сирене и червен боб
Открийте също...















