Pinterest

Пиле с пюре от зелени зеленчуци

Заменете класическото картофено пюре с хранителните вещества на зелените зеленчуци и обядът в семейството ще бъде вкусна изненада за всички ваши близки.
Достъпни
2 човек/души
20 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г Супа от зелени зеленчуци Bonduelle

500 г пилешки гърди

50 г масло

сладък червен пипер

сол

черен пипер
Съставки за 2човек/души
400 г Супа от зелени зеленчуци Bonduelle

500 г пилешки гърди

50 г масло

сладък червен пипер

сол

черен пипер
  1. Стъпка 1
    В тенджера с предварително завряла вода се изсипва зеленчуковата смес от Бондюел и се оставя да ври на тих огън около 10 минути.
  2. Стъпка 2
    Пилешките гърди се овкусяват със сол, черен пипер и сладък червен пипер и се приготвят в тиган за около 15 минути, докато покафенеят.
  3. Стъпка 3
    През това време отцедете водата от тенджерата с приготвените на пара зеленчуци, добавете маслото и пасирайте всичко с вертикален блендер. Вземете пилешкото от тигана, порционирайте го и го сложете в чинии при пюрето.