Pinterest

Пролетни рулца със зеленчуци

Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.
Лесни
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
½ кутия оризови макарони - конец

2 лъжички оризов оцет

8 големи листа оризова хартия

½ чаша нарязана тиквичка на тънки ивички

¼ чаша моркови, обелени и нарязани на тънки ивички

1/3 чаша китайско зеле или бяло, рендосано

2 лъжици накълцано несолено кашу

1 пресен лук, нарязан на лентички

¼  чаша пресни листа босилек

¼  чаши пресни листа мента

¼  чаши пресни листа колеандър
Съставки за 4човек/души
½ кутия оризови макарони - конец

2 лъжички оризов оцет

8 големи листа оризова хартия

½ чаша нарязана тиквичка на тънки ивички

¼ чаша моркови, обелени и нарязани на тънки ивички

1/3 чаша китайско зеле или бяло, рендосано

2 лъжици накълцано несолено кашу

1 пресен лук, нарязан на лентички

¼  чаша пресни листа босилек

¼  чаши пресни листа мента

¼  чаши пресни листа колеандър
  1. Стъпка 1
    Залейте макарона с вряла вода в купа и сложете капак за 15 минути, отцедете.
  2. Стъпка 2
    Нарежете макарона с ножица на 10 сантиметрови парчета, разбъркайте с оризовия оцет и поселете на вкус.
  3. Стъпка 3
    Налейте гореща вода в плитка стъклена форма за печене и намокрете в нея единичните листа оризова хартия, докато омекне. 15 секунди).
  4. Стъпка 4
    По ред внимателно нареждайте листата оризова хартия върху чиста памучна кърпа, а върху тях по дължина на едната страна малко тиквичка, морков и зеле.
  5. Стъпка 5
    Добавете шепа макарони и посипете с ядки и пресен лук.
  6. Стъпка 6
    Добавете по няколко листа босилек, мента и коленадър и стегнато завийте зеленчуците в оризовата хартия под формата на рулце. Повторете гореподадените стъпки с останалите листа хартия и другите зеленчуци.
  7. Стъпка 7
    Приготвените пролетни рулца завийте във влажна хартия за печене и във влажна кърпа, приберете в плътно пликче и поставете в хладилника

Съвет за готвене, заглавие

Сервирайте пролетните рулца нарязани на половина, с добавка на фъстъчен дип или сладко-кисел сос.