Варен свински джолан с бял фасул
Изключително вкусно традиционно ястие
Изискани
2 човек/души
120 мин
Съставки
за 2 човек/души
2 консерви (860 г) Бретона в доматен сос Bonduelle
700 г свински джолан
2 моркова
2 глави бял лук
2 корена пащърнак
1 малка целина
4 стръка целина (листата)
5 бр. дафинов лист
3 стръка мащерка
1 с.л. семена кимион
олио
1,5 л вода или зеленчуков бульон
черен пипер на зърна
сол
700 г свински джолан
2 моркова
2 глави бял лук
2 корена пащърнак
1 малка целина
4 стръка целина (листата)
5 бр. дафинов лист
3 стръка мащерка
1 с.л. семена кимион
олио
1,5 л вода или зеленчуков бульон
черен пипер на зърна
сол
Съставки за 2човек/души
2 консерви (860 г) Бретона в доматен сос Bonduelle
700 г свински джолан
2 моркова
2 глави бял лук
2 корена пащърнак
1 малка целина
4 стръка целина (листата)
5 бр. дафинов лист
3 стръка мащерка
1 с.л. семена кимион
олио
1,5 л вода или зеленчуков бульон
черен пипер на зърна
сол
700 г свински джолан
2 моркова
2 глави бял лук
2 корена пащърнак
1 малка целина
4 стръка целина (листата)
5 бр. дафинов лист
3 стръка мащерка
1 с.л. семена кимион
олио
1,5 л вода или зеленчуков бульон
черен пипер на зърна
сол
- Стъпка 1Сварете джолана във вода или в зеленчуков бульон за около 2 часа и запазете течността, защото може да я използвате.
- Стъпка 2Нарежете на ситни кубчета морковите, целината, пащърнака и лука. Сотирайте ги в тиган, в който сте загрели мазнината и сте сложили първо лука. Добавете мащерката и овкусете със сол.
- Стъпка 3Добавете нарязания на две половини джолан и оставете да се вари за около 10-15 минути. Когато зеленчуците са готови, добавете двете консерви Bonduelle Бретона в доматен сос и оставете на огъня за още 4-5 минути.
- Стъпка 4Изсипете цялото съдържание в йена и я оставете във фурната на 180°C за около 10 минути, за да се редуцира сосът и джоланът добре да се изпече.
Открийте също...