Виетнамска супа Pho
Рецепта за супа Pho, ястие от виетнамската кухня.
Лесни
8 човек/души
255 мин
Съставки
за 8 човек/души
2 големи кокала говеждо месо (от бут)
2 пилешки гръдни коша
2 глави лук
Джинджифилов корен – 3-5 см
Оризови или соеви макарони
Варено говеждо или пилешко месо
1/2 връзка пресен лук
1 връзка пресен колеандър
2 пилешки гръдни коша
2 глави лук
Джинджифилов корен – 3-5 см
Оризови или соеви макарони
Варено говеждо или пилешко месо
1/2 връзка пресен лук
1 връзка пресен колеандър
Съставки за 8човек/души
2 големи кокала говеждо месо (от бут)
2 пилешки гръдни коша
2 глави лук
Джинджифилов корен – 3-5 см
Оризови или соеви макарони
Варено говеждо или пилешко месо
1/2 връзка пресен лук
1 връзка пресен колеандър
2 пилешки гръдни коша
2 глави лук
Джинджифилов корен – 3-5 см
Оризови или соеви макарони
Варено говеждо или пилешко месо
1/2 връзка пресен лук
1 връзка пресен колеандър
- Стъпка 1Кокалите и гръдните кошове на пилешкото измийте внимателно, залейте със студена вода, сварете, премахнете получената пяна.
- Стъпка 2Запечете лука на скарата или запържете, добавете към тенджерата с кокали и пилешките гръдни кошове. Обелете джинджифила и също го запечете във фурната или на скара. Размачкайте го и го добавете към супата. Варете на бавен огън около 5 часа, а след това прецедете.
- Стъпка 3Отделно сварете оризовите макарони и ги добавете към супата. Към супата добавете също така сварените и нарязани парчета говеждо или пилешко месо. Посипете с листа пресен колеандър и пресен лук.
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте с парчета лимон и оцет подправен с чесън и люта чушка.
Открийте също...