ФОНДАЦИЯ LOUIS BONDUELLE
История за отдаденост!
Какво представлява фондацията Louis Bonduelle?
Това са множество инициативи и велики човешки премеждия, стартирани с една единствена цел: да се предприемат конкретни действия, за да се постигне трайна промяна в хранителните навици.
17 години ангажимент
От 2004 г. насам фондация „Louis Bonduelle“ е насърчила и подкрепила финансово повече от 200 проекта и е достигнала до повече от 500 000 бенефициенти, чрез действията си в тази област. Корпоративна фондация съгласно френското законодателство, действаща в международен мащаб (Франция, Италия, Канада, Испания, Русия, Румъния), Фондацията подкрепя територии в прехода им към храни, като мобилизира своето ноу-хау и творчество, за да си представи полезни модели, реалистични, оригинални и трайни.
Това включва развитието на академични партньорства и семинари, насочени към подобряване на оценката на ефективността на нашите действия и тяхното въздействие въз основа на науката. През 2021 г. например Фондацията поднови партньорството си с Anca Chair, партньорско председателство на AgroParisTech, което има за цел да осигури достъп на всички до здравословна и устойчива храна.
Представена в 7 държави, Фондацията работи за промяна на практиките, особено сред по-младото поколение, чрез проекти, свързани главно с отглеждането на зеленчуци (например създаването на зеленчукови градини) и храненето (семинари за готвене), с различни подходи, като например семинари за развитие на петте сетива или театър на сетивата. Винаги с една и съща цел: образование в нови модели на потребление и разпространение на здравословни хранителни навици. Фундаментална работа, която фондацията възнамерява да засили.
Ускоряване на промяната в нашето поведение на хранене
Тъй като вярваме в разпространението на знания и информация за устойчиво установяване на добри практики за нов начин на хранене, което е от полза за здравето на всички, Фондация Bonduelle споделя дейността си с потребителите чрез своя уебсайт, Facebook страница и бюлетин. Освен това тя е разработила страница в Instagram във Франция, наречена @Dansmonplate, за да ускори прехода на храната към растенията, като също така е разработила и списание по темата за доброто хранене.
Сайтът на фондацията е истинска златна мина! Ще намерите съвети, съдържание, информация от всички държави, за да разберете по-добре зеленчуците и полезното хранене, както и препоръки от семинари, водени от изследователи партньори.
Логика на действие и социално въздействие
От самото си създаване си Фондацията Louis Bonduelle подкрепя призиви за проекти на местно ниво, които да продължат напред и да работят по-близо до нуждите на общностите. През 2021 г. Фондацията обедини усилията си с платформата за колективно финансиране Ulule, за да организира серия от 4 първоначални покани за проекти, в полза на по-добър достъп до растителна храна на европейския и американския континент.