1. >Ot-1853-nasam
  2. >Тайните на сладката царевица

Как да получите сочна и хрупкава царевица?

Знаете ли, че има различни сортове царевица? Най-сочната и хрупкава е сладката царевица.

Но не си представяйте, че е достатъчно да я вземете директно от кочана, за да откриете всичките ѝ вкусове...

 

Какви са тайните на сладката царевица?

Отглежда се от специфични сортове, които са много различни по вид царевични зърна.

За да се възползваме от всичките им вкусови и хранителни качества, това малко жълто зърно се произвежда главно в югозападната част на Франция, където климатичните условия са благоприятни.

Да, малкото ни жълтичко зрънце се нуждае от слънце! Но това не е достатъчно: парцелът трябва да бъде достъпен, равен, добре напояван и плодороден, за да се получи сочно и хрупкаво зърно.

Трансформация 6 часа след прибиране на реколтата!

За да се запази свежестта ѝ, царевицата се обработва в рамките на 6 часа от прибирането на реколтата.

Поради тази причина заводите са разположени в близост до производствените райони.

80% от тези малки жълти зрънца се консумират консервирани, както сте свикнали да виждате в Bonduelle.