Как да получите сочна и хрупкава царевица?
Знаете ли, че има различни сортове царевица? Най-сочната и хрупкава е сладката царевица.
Но не си представяйте, че е достатъчно да я вземете директно от кочана, за да откриете всичките ѝ вкусове...
Какви са тайните на сладката царевица?
Отглежда се от специфични сортове, които са много различни по вид царевични зърна.
За да се възползваме от всичките им вкусови и хранителни качества, това малко жълто зърно се произвежда главно в югозападната част на Франция, където климатичните условия са благоприятни.
Да, малкото ни жълтичко зрънце се нуждае от слънце! Но това не е достатъчно: парцелът трябва да бъде достъпен, равен, добре напояван и плодороден, за да се получи сочно и хрупкаво зърно.
Трансформация 6 часа след прибиране на реколтата!
За да се запази свежестта ѝ, царевицата се обработва в рамките на 6 часа от прибирането на реколтата.
Поради тази причина заводите са разположени в близост до производствените райони.
80% от тези малки жълти зрънца се консумират консервирани, както сте свикнали да виждате в Bonduelle.