Мексиканска салата с кус-кус
Хранително и вкусно ястие
Лесни
2 човек/души
15 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (340 г) Мексико микс GOLD Bonduelle
1 ч.ч. кус-кус
6 ивици прошуто
4 яйца
8 репички
1 лимон
1 връзка пресен лук
2 връзки магданоз
8 листа салата
6 листа къдрава салата
1 шепа рукола
2 ч.л.къри на прах
кълнове от грах
1 ч.ч. кус-кус
6 ивици прошуто
4 яйца
8 репички
1 лимон
1 връзка пресен лук
2 връзки магданоз
8 листа салата
6 листа къдрава салата
1 шепа рукола
2 ч.л.къри на прах
кълнове от грах
Съставки за 2човек/души
1 консерва (340 г) Мексико микс GOLD Bonduelle
1 ч.ч. кус-кус
6 ивици прошуто
4 яйца
8 репички
1 лимон
1 връзка пресен лук
2 връзки магданоз
8 листа салата
6 листа къдрава салата
1 шепа рукола
2 ч.л.къри на прах
кълнове от грах
1 ч.ч. кус-кус
6 ивици прошуто
4 яйца
8 репички
1 лимон
1 връзка пресен лук
2 връзки магданоз
8 листа салата
6 листа къдрава салата
1 шепа рукола
2 ч.л.къри на прах
кълнове от грах
- Стъпка 1Изсипете чашата кус-кус и 2 чаши вода. Оставете водата да заври, изключете котлона и добавете кус-куса. Покрийте с капак за 7-10 минути.
- Стъпка 2Сварете яйцата за 5-6 минути, обелете ги и ги нарежете на 4 парчета. Нарежете на кръгчета пресния лук и репичките, а магданоза и зелената салата - на ситно.
- Стъпка 3Запържете ивиците прошуто с малко мазнина в тиган докато станат хрупкави. Подправете с къри на прах.
- Стъпка 4Пригответе салатата като добавите двата вида салати, кускуса, магданоза, репичките, лука, Мексико микса и рукулата. Добавете и парчетата хрупкаво прошуто. Подправете със сол, пипер, лимонов сок, зехтин и внимателно разбъркайте. Сложете и сварените яйца и декорирайте с кълновете.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Азиатска оризова салата
Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият вкус на тази рецепта ще осигури обилен обяд.
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик
Салата с царевица
Салата с царевица
Открийте също...