1. >Retsepti
  2. >Мексиканска салата с кус-кус

Мексиканска салата с кус-кус

Хранително и вкусно ястие
Лесни
2 човек/души
15 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва (340 г) Мексико микс GOLD Bonduelle

1 ч.ч. кус-кус

6 ивици прошуто

4 яйца

8 репички

1 лимон

1 връзка пресен лук

2 връзки магданоз

8 листа салата

6 листа къдрава салата

1 шепа рукола

2 ч.л.къри на прах

кълнове от грах
Съставки за 2човек/души
1 консерва (340 г) Мексико микс GOLD Bonduelle

1 ч.ч. кус-кус

6 ивици прошуто

4 яйца

8 репички

1 лимон

1 връзка пресен лук

2 връзки магданоз

8 листа салата

6 листа къдрава салата

1 шепа рукола

2 ч.л.къри на прах

кълнове от грах

Рецепти с

Мексико микс GOLD
  1. Стъпка 1
    Изсипете чашата кус-кус и 2 чаши вода. Оставете водата да заври, изключете котлона и добавете кус-куса. Покрийте с капак за 7-10 минути.
  2. Стъпка 2
    Сварете яйцата за 5-6 минути, обелете ги и ги нарежете на 4 парчета. Нарежете на кръгчета пресния лук и репичките, а магданоза и зелената салата - на ситно.
  3. Стъпка 3
    Запържете ивиците прошуто с малко мазнина в тиган докато станат хрупкави. Подправете с къри на прах.
  4. Стъпка 4
    Пригответе салатата като добавите двата вида салати, кускуса, магданоза, репичките, лука, Мексико микса и рукулата. Добавете и парчетата хрупкаво прошуто. Подправете със сол, пипер, лимонов сок, зехтин и внимателно разбъркайте. Сложете и сварените яйца и декорирайте с кълновете.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
  • Азиатска оризова салата

    Специфична за китайската кухня, оризова салата ще бъде иновация във вашата книга с рецепти. Свежият вкус на тази рецепта ще осигури обилен обяд.

  • Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик

    Филе от пъстърва със зелен фасул и ечемик

  • Салата с царевица

    Салата с царевица