Мексиканска салата с царевица в буркан
Достъпни
2 човек/души
10 мин
5 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 консерва царевица Premium Bonduelle
1 консерва червен боб Bonduelle
1 авокадо
1 домат
1 червена чушка
60 г нарязан на кубчета кашкавал
пресен кориандър или магданоз
За дресинга:
3 с.л. зехтин
сок от ½ лайм
сол на вкус
1 консерва червен боб Bonduelle
1 авокадо
1 домат
1 червена чушка
60 г нарязан на кубчета кашкавал
пресен кориандър или магданоз
За дресинга:
3 с.л. зехтин
сок от ½ лайм
сол на вкус
Съставки за 2човек/души
1 консерва царевица Premium Bonduelle
1 консерва червен боб Bonduelle
1 авокадо
1 домат
1 червена чушка
60 г нарязан на кубчета кашкавал
пресен кориандър или магданоз
За дресинга:
3 с.л. зехтин
сок от ½ лайм
сол на вкус
1 консерва червен боб Bonduelle
1 авокадо
1 домат
1 червена чушка
60 г нарязан на кубчета кашкавал
пресен кориандър или магданоз
За дресинга:
3 с.л. зехтин
сок от ½ лайм
сол на вкус
- Стъпка 1В малка купичка сложете зехтина, сока от лайм и солта и разбийте.
- Стъпка 2Нарежете доматите на колелца, а чушката и авокадото на кубчета. Полейте авокадото с малко сок от лайм за да не потъмнее.
- Стъпка 3Отцедете царевицата и боба и сложете в две купи.
- Стъпка 4В подходящи буркани разделете дресинга и подредете салатата на слоеве.
- Стъпка 5Започнете с червения боб, след това чушка, царевица, кашкавал, авокадо и отново царевица. Завършете с колелца домат и резенче авокадо. поръсете с нарязан кориандър, или магданоз, затворете с капак. Може да приготвите няколко часа преди сервиране и да съхранявате в хладилник.
Открийте също...