Топла салата с паста, сотирани гъби и спанак
Достъпни
4 човек/души
10 мин
20 мин
Съставки
за 4 човек/души
Продукти:
340 г къса паста
2 с.л. зехтин
1 ч.л. чили на люспи
1 буркан нарязани гъби Bonduelle
2 скилидки чесън, ситно нарязани
20 г филирани бадеми
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сушен риган
200 г замразен спанак на листа Bonduelle
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
пармезан за сервиране
340 г къса паста
2 с.л. зехтин
1 ч.л. чили на люспи
1 буркан нарязани гъби Bonduelle
2 скилидки чесън, ситно нарязани
20 г филирани бадеми
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сушен риган
200 г замразен спанак на листа Bonduelle
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
пармезан за сервиране
Съставки за 4човек/души
Продукти:
340 г къса паста
2 с.л. зехтин
1 ч.л. чили на люспи
1 буркан нарязани гъби Bonduelle
2 скилидки чесън, ситно нарязани
20 г филирани бадеми
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сушен риган
200 г замразен спанак на листа Bonduelle
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
пармезан за сервиране
340 г къса паста
2 с.л. зехтин
1 ч.л. чили на люспи
1 буркан нарязани гъби Bonduelle
2 скилидки чесън, ситно нарязани
20 г филирани бадеми
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сушен риган
200 г замразен спанак на листа Bonduelle
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
пармезан за сервиране
- Стъпка 1Сварете пастата според указанията на опаковката до състояние ал денте. Отцедете я, сложете в купа, полейте с малко зехтин, разбъркайте и оставете настрана.
- Стъпка 2В тиган загрейте половината зехтин и добавете отцедените гъби. Гответе на средно силен огън, докато гъбите се карамелизират — около 5-6 минути. Прибавете чилито, разбъркайте, свалете от огъня, прехвърлете в купа и оставете настрана.
- Стъпка 3В същия тиган загрейте останалия зехтин и запържете чесъна и бадемите за 1–2 минути, докато леко покафенеят. Добавете ригана и разбъркайте за още 30 секунди. Сложете замразения и добре отцеден спанак и гответе 4–5 минути, като разбърквате периодично, докато се затопли. Прибавете нарязания магданоз и сотирайте за още 1 минута.
- Стъпка 4Върнете гъбите в тигана, разбъркайте всичко добре, след което добавете сварената паста. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Стъпка 5Завършете с лимонов сок и поръсете с настърган пармезан при сервиране.
Открийте също...