Бакалау – треска по португалски със зеленчуци
Рибата треска определено е царят на португалската маса. В Португалия сушената и осолена треска е основата на невероятен брой ястия. Независимо под каква форма ще бъде сервирана, винаги е харесвана от португалците.
Лесни
8 човек/души
90 мин
Съставки
за 8 човек/души
0,5 кг филе от треска
3 картофа, обелени и нарязани на надлъжни парчета
3 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки
3 твърдо сварени яйца и нарязани на филийки
450 г нарязано бяло зеле
6 маслини или 1 една малка кисела краставица, нарязана на кубчета
1/4 чаша зехтин
1/4 чаша оцет 6%
Сол
Пипер
3 картофа, обелени и нарязани на надлъжни парчета
3 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки
3 твърдо сварени яйца и нарязани на филийки
450 г нарязано бяло зеле
6 маслини или 1 една малка кисела краставица, нарязана на кубчета
1/4 чаша зехтин
1/4 чаша оцет 6%
Сол
Пипер
Съставки за 8човек/души
0,5 кг филе от треска
3 картофа, обелени и нарязани на надлъжни парчета
3 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки
3 твърдо сварени яйца и нарязани на филийки
450 г нарязано бяло зеле
6 маслини или 1 една малка кисела краставица, нарязана на кубчета
1/4 чаша зехтин
1/4 чаша оцет 6%
Сол
Пипер
3 картофа, обелени и нарязани на надлъжни парчета
3 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки
3 твърдо сварени яйца и нарязани на филийки
450 г нарязано бяло зеле
6 маслини или 1 една малка кисела краставица, нарязана на кубчета
1/4 чаша зехтин
1/4 чаша оцет 6%
Сол
Пипер
- Стъпка 1Залейте филетата с вряла вода. След това посолете и варете около 10 минути. След подсушаване ги оставете.
- Стъпка 2Сложете лука и картофите в тенджера и ги залейте с вряща, подсолена вода. Варете 10 минути.
- Стъпка 3Внимателно нарежете зелето, поставете го в тенджерата със зеленчуците. Варете 10 минути, след това излейте водата и охладете.
- Стъпка 4Изсипете в купа, рибата, зеленчуците, яйцата, маслините и след това внимателно ги разбъркайте.
- Стъпка 5Направете еднороден сос от зехтина, оцета, солта, пипера, а след това полейте с него ястието.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се студено, най-добре с бяло печиво.
Открийте също...