Чанахи
Чанахи е традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета. Желателно е да приготвите една порция за един човек във всяко гърне. Всъщност няма “Supra” (грузински празник) без тази популярна и вкусна перла на грузинската кухня.
Лесни
5 човек/души
90 мин
Съставки
за 5 човек/души
Овнешко месо (може и говеждо) – 0.8-1 кг
Домати 2-3 броя
Патладжани – 6 броя
Лук – 200 г
Пресен магданоз, босилек – ½ връзка
Чесън – 1 глава
Картофи – 1-2 броя
Сол и пипер на вкус
Домати 2-3 броя
Патладжани – 6 броя
Лук – 200 г
Пресен магданоз, босилек – ½ връзка
Чесън – 1 глава
Картофи – 1-2 броя
Сол и пипер на вкус
Съставки за 5човек/души
Овнешко месо (може и говеждо) – 0.8-1 кг
Домати 2-3 броя
Патладжани – 6 броя
Лук – 200 г
Пресен магданоз, босилек – ½ връзка
Чесън – 1 глава
Картофи – 1-2 броя
Сол и пипер на вкус
Домати 2-3 броя
Патладжани – 6 броя
Лук – 200 г
Пресен магданоз, босилек – ½ връзка
Чесън – 1 глава
Картофи – 1-2 броя
Сол и пипер на вкус
- Стъпка 1Сложете един слой от тънко нарязаните парчета месо на дъното на гърнето;
- Стъпка 2Вземете патладжаните, напълнени с леко подсолена мазнина от опашка, чесън и тънко настърган лук, магданоз и босилек и ги поставете върху слоя с месото.
- Стъпка 3Отгоре сложете 2-3 броя обелени и леко нарязани домати и 2 картофа, разрязани на две по дължината.
- Стъпка 4Поръсете със сол и пипер и сложете във фурната. Първо гответе със затворен капак, след това го махнете.
- Стъпка 5Чанахи ще бъде готово след 1.5 часа.
Съвет за готвене, заглавие
Предложения за сервиране: Предложете по едно гърне на всеки гост с бял хляб и сирене.
Открийте също...