Гриловани скариди с царевично пюре
Вкусна рецепта.
Изискани
4 човек/души
45 мин
Съставки
за 4 човек/души
2 консерви (680 г) Сладка царевица на зърна Gold Bonduelle
Бамбукови пръчици, напоени във вода
250 г бланширани скариди
2 лимона
200 мл зехтин
1/2 лимонов сок
Мащерка
2 скилидки чесън, пресовани
200 мл заквасена сметана
Сол
Бамбукови пръчици, напоени във вода
250 г бланширани скариди
2 лимона
200 мл зехтин
1/2 лимонов сок
Мащерка
2 скилидки чесън, пресовани
200 мл заквасена сметана
Сол
Съставки за 4човек/души
2 консерви (680 г) Сладка царевица на зърна Gold Bonduelle
Бамбукови пръчици, напоени във вода
250 г бланширани скариди
2 лимона
200 мл зехтин
1/2 лимонов сок
Мащерка
2 скилидки чесън, пресовани
200 мл заквасена сметана
Сол
Бамбукови пръчици, напоени във вода
250 г бланширани скариди
2 лимона
200 мл зехтин
1/2 лимонов сок
Мащерка
2 скилидки чесън, пресовани
200 мл заквасена сметана
Сол
- Стъпка 1Сокът на половин лимон се добавя към зехтин с намачкан чесън и мащерка.
- Стъпка 2Отделно вземете напоени във вода бамбукови пръчици и нардете скариди и четвърт резени лимон. Шишчетата се мариноват за 20 минути в горе-споменатата смес.
- Стъпка 3Сложете съдържанието на 2 консерви сладка и хрупкава царевица Bonduelle Gold в блендер, добавете сметана и малко сол. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.
- Стъпка 4Сложете шишчетата на горещ грил за няколко минути докато скаридите придобият златист цвят. Царевичната каша се затопля и може да се подправи с малко мащерка.
Открийте също...