Pinterest

Топла салата с паста, сотирани гъби и спанак

Достъпни
4 човек/души
10 мин
20 мин
Съставки
за 4 човек/души
Продукти:

340 г къса паста

2 с.л. зехтин

1 ч.л. чили на люспи

1 буркан нарязани гъби Bonduelle

2 скилидки чесън, ситно нарязани

20 г филирани бадеми

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. сушен риган

200 г замразен спанак на листа Bonduelle

1 с.л. ситно нарязан магданоз

1 с.л. лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

пармезан за сервиране
Съставки за 4човек/души
Продукти:

340 г къса паста

2 с.л. зехтин

1 ч.л. чили на люспи

1 буркан нарязани гъби Bonduelle

2 скилидки чесън, ситно нарязани

20 г филирани бадеми

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. сушен риган

200 г замразен спанак на листа Bonduelle

1 с.л. ситно нарязан магданоз

1 с.л. лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

пармезан за сервиране

Рецепти с

Нарязани гъбиНарязани гъби
  1. Стъпка 1
    Сварете пастата според указанията на опаковката до състояние ал денте. Отцедете я, сложете в купа, полейте с малко зехтин, разбъркайте и оставете настрана.
  2. Стъпка 2
    В тиган загрейте половината зехтин и добавете отцедените гъби. Гответе на средно силен огън, докато гъбите се карамелизират — около 5-6 минути. Прибавете чилито, разбъркайте, свалете от огъня, прехвърлете в купа и оставете настрана.
  3. Стъпка 3
    В същия тиган загрейте останалия зехтин и запържете чесъна и бадемите за 1–2 минути, докато леко покафенеят. Добавете ригана и разбъркайте за още 30 секунди. Сложете замразения и добре отцеден спанак и гответе 4–5 минути, като разбърквате периодично, докато се затопли. Прибавете нарязания магданоз и сотирайте за още 1 минута.
  4. Стъпка 4
    Върнете гъбите в тигана, разбъркайте всичко добре, след което добавете сварената паста. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  5. Стъпка 5
    Завършете с лимонов сок и поръсете с настърган пармезан при сервиране.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +