Pinterest

Риба на тиган в лимоново-маслен сос с броколи

Не знаете как да изненадате любимите си хора за вечеря? Е, рибно филе заедно с вкусни цветчета броколи винаги е страхотна идея за бързо и здравословно хранене.
Достъпни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г броколи Bonduelle

300 г филе от костур

100 г ориз

100 г масло

100 мл течна сметана

50 мл бяло вино

1 супена лъжица каперси

лимонов сок

олио

сол
Съставки за 2човек/души
400 г броколи Bonduelle

300 г филе от костур

100 г ориз

100 г масло

100 мл течна сметана

50 мл бяло вино

1 супена лъжица каперси

лимонов сок

олио

сол
  1. Стъпка 1
    В тенджера на слаб огън разтопете маслото, добавете течната сметана и сока на един лимон. Разбъркайте внимателно всичко, добавете бяло вино, каперси и овкусете със сол.
  2. Стъпка 2
    Отделно в тава пригответе рибното филе, полейте го с малко олио и го сложете в предварително загрята фурна за 10 минути на 180 градуса.
  3. Стъпка 3
    В тенджера с вряща вода запарете цветчетата броколи за 3-5 минути.
  4. Стъпка 4
    Рибите се изваждат от фурната и върху канапе от ориз сложете броколите, рибното филе и полейте с лимоновия сос.