Риба на тиган в лимоново-маслен сос с броколи
Не знаете как да изненадате любимите си хора за вечеря? Е, рибно филе заедно с вкусни цветчета броколи винаги е страхотна идея за бързо и здравословно хранене.
Достъпни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г броколи Bonduelle
300 г филе от костур
100 г ориз
100 г масло
100 мл течна сметана
50 мл бяло вино
1 супена лъжица каперси
лимонов сок
олио
сол
300 г филе от костур
100 г ориз
100 г масло
100 мл течна сметана
50 мл бяло вино
1 супена лъжица каперси
лимонов сок
олио
сол
Съставки за 2човек/души
400 г броколи Bonduelle
300 г филе от костур
100 г ориз
100 г масло
100 мл течна сметана
50 мл бяло вино
1 супена лъжица каперси
лимонов сок
олио
сол
300 г филе от костур
100 г ориз
100 г масло
100 мл течна сметана
50 мл бяло вино
1 супена лъжица каперси
лимонов сок
олио
сол
- Стъпка 1В тенджера на слаб огън разтопете маслото, добавете течната сметана и сока на един лимон. Разбъркайте внимателно всичко, добавете бяло вино, каперси и овкусете със сол.
- Стъпка 2Отделно в тава пригответе рибното филе, полейте го с малко олио и го сложете в предварително загрята фурна за 10 минути на 180 градуса.
- Стъпка 3В тенджера с вряща вода запарете цветчетата броколи за 3-5 минути.
- Стъпка 4Рибите се изваждат от фурната и върху канапе от ориз сложете броколите, рибното филе и полейте с лимоновия сос.
Открийте също...