Печена сьомга с канелини боб, фенел и домати
Изискани
4 човек/души
50 мин
Съставки
за 4 човек/души
4 филета сьомга по 180 г
2 консерви канелини боб приготвен на пара Bonduelle
250 г чери домати
2 глави фенел
1 скилидка чесън
2 лимона
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
2 консерви канелини боб приготвен на пара Bonduelle
250 г чери домати
2 глави фенел
1 скилидка чесън
2 лимона
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
4 филета сьомга по 180 г
2 консерви канелини боб приготвен на пара Bonduelle
250 г чери домати
2 глави фенел
1 скилидка чесън
2 лимона
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
2 консерви канелини боб приготвен на пара Bonduelle
250 г чери домати
2 глави фенел
1 скилидка чесън
2 лимона
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
- Стъпка 1Отделете зелените листенца на фенела и нарежете главите на клинове, а доматите разрежете на две. Сложете в купа, полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте и печете 20 минути в загрята до 220 градуса фурна.
- Стъпка 2Зелената част на фенела нарежете на ситно , смесете с пасирания чесън, лимоновата кора и сол и разбъркайте добре.
- Стъпка 3Сложете парчетата сьомга в тава покрита с хартия и покрийте със сместа. Отгоре подредете резени лимон и печете заедно с фенела и доматите още 20 минути.
- Стъпка 4Изсипете боба в голяма купа, добавете фенела и доматите, малко зехтин и лимонов сок и разбъркайте.
- Стъпка 5В чиния за сервиране сложете парче сьомга, добавете от бобената салата и сервирайте веднага.
Открийте също...