1. >Retsepti
  2. >Печена сьомга с канелини боб, фенел и домати

Печена сьомга с канелини боб, фенел и домати

Изискани
4 човек/души
50 мин
Съставки
за 4 човек/души
4 филета сьомга по 180 г

2 консерви канелини боб приготвен на пара Bonduelle

250 г чери домати

2 глави фенел

1 скилидка чесън

2 лимона

1 с.л. зехтин

сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
4 филета сьомга по 180 г

2 консерви канелини боб приготвен на пара Bonduelle

250 г чери домати

2 глави фенел

1 скилидка чесън

2 лимона

1 с.л. зехтин

сол и черен пипер на вкус

Рецепти с

Канелини зрял фасул
  1. Стъпка 1
    Отделете зелените листенца на фенела и нарежете главите на клинове, а доматите разрежете на две. Сложете в купа, полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте и печете 20 минути в загрята до 220 градуса фурна.
  2. Стъпка 2
    Зелената част на фенела нарежете на ситно , смесете с пасирания чесън, лимоновата кора и сол и разбъркайте добре.
  3. Стъпка 3
    Сложете парчетата сьомга в тава покрита с хартия и покрийте със сместа. Отгоре подредете резени лимон и печете заедно с фенела и доматите още 20 минути.
  4. Стъпка 4
    Изсипете боба в голяма купа, добавете фенела и доматите, малко зехтин и лимонов сок и разбъркайте.
  5. Стъпка 5
    В чиния за сервиране сложете парче сьомга, добавете от бобената салата и сервирайте веднага.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +