Салата с нахут, печени чушки и сирене
Лесни
4 човек/души
50 мин
Съставки
за 4 човек/души
Продукти:
3-4 цветни чушки
2 консерви нахут приготвен на пара Bonduelle
1 глава червен лук, нарязан а тънки полумесеци
1 с.л. заатар
1 с.л. зехтин
сол на вкус
За дресинга
1 скилидка пасиран чесън
1 с.л. сушена мента
½ ч.л. чили на люспи
3-4 с.л. зехтин
сок от ½ лимон
сол на вкус
3-4 цветни чушки
2 консерви нахут приготвен на пара Bonduelle
1 глава червен лук, нарязан а тънки полумесеци
1 с.л. заатар
1 с.л. зехтин
сол на вкус
За дресинга
1 скилидка пасиран чесън
1 с.л. сушена мента
½ ч.л. чили на люспи
3-4 с.л. зехтин
сок от ½ лимон
сол на вкус
Съставки за 4човек/души
Продукти:
3-4 цветни чушки
2 консерви нахут приготвен на пара Bonduelle
1 глава червен лук, нарязан а тънки полумесеци
1 с.л. заатар
1 с.л. зехтин
сол на вкус
За дресинга
1 скилидка пасиран чесън
1 с.л. сушена мента
½ ч.л. чили на люспи
3-4 с.л. зехтин
сок от ½ лимон
сол на вкус
3-4 цветни чушки
2 консерви нахут приготвен на пара Bonduelle
1 глава червен лук, нарязан а тънки полумесеци
1 с.л. заатар
1 с.л. зехтин
сол на вкус
За дресинга
1 скилидка пасиран чесън
1 с.л. сушена мента
½ ч.л. чили на люспи
3-4 с.л. зехтин
сок от ½ лимон
сол на вкус
- Стъпка 1Сложете чушките в тава покрита с хартия и изпечете за 18-20 минути в загрята до 220 градуса фурна на функция грил. Обърнете 2-3 пъти по време за печенето.
- Стъпка 2Прехвърлете ги в купа, покрийте с капак, оставете за 10 минути и обелете. Нарежете ги на ленти и сложете в купа. Прибавете лука и дресинга, разбъркайте и оставете са се овкусят, докато приготвите нахута.
- Стъпка 3Отцедете нахута, изплакнете със студена вода и подсушете добре. Изсипете в тавата от печенето на чушките, полейте със зехтина, разбъркайте и поръсете със заатар. Разбъркайте и печете 20 минути на 220 градуса на функция грил, като разбъркате няколко пъти.
- Стъпка 4Добавете топлия нахут към салатата, разбъркайте и разпределете в чинии за сервиране. Поднесете веднага.
Открийте също...

.webp)











