Печени сладки картофи с нахут и киноа
Впечатляващ и здравословен обяд за четирима
Лесни
4 човек/души
100 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва нахут Bonduelle
2 сладки картофа
50 мл зехтин
2 с.л. зехтин
сол
1/2 ч.л. къри
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
100 г киноа
200 мл вода
2 стръка магданоз
2 сладки картофа
50 мл зехтин
2 с.л. зехтин
сол
1/2 ч.л. къри
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
100 г киноа
200 мл вода
2 стръка магданоз
Съставки за 4човек/души
1 консерва нахут Bonduelle
2 сладки картофа
50 мл зехтин
2 с.л. зехтин
сол
1/2 ч.л. къри
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
100 г киноа
200 мл вода
2 стръка магданоз
2 сладки картофа
50 мл зехтин
2 с.л. зехтин
сол
1/2 ч.л. къри
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
100 г киноа
200 мл вода
2 стръка магданоз
- Стъпка 1Измийте картофите и ги нарежете на половина по дължина. Сложете ги в тавичка, като ги набоцкате с вилица и поръсите с малко зехтин. Пекат се на 200 градуса за около 1 час и 15 минути.
- Стъпка 2След като сте отцедили нахута, сложете го с малко зехтин в тиган и добавете подправките - сол, къри, кимион, червен пипер. Оставете около 2-3 минути.
- Стъпка 3Подгответе киноата - в малка касерола и 200 гр вода я оставете да поври, след което я облейте хубаво със студена вода и помощта на цедка.
- Стъпка 4Издълбайте малки кошнички във всеки от картофите и ги запълнете със сместа от нахута и киноата. Аранжирайте с малко магданоз.
Открийте също...