Ориз с червен боб в сос
Бързо ястие с басмати ориз и червен боб в доматен сос, умерено пикантно!
Лесни
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
2 консерви (х 430 г) Bonduelle PERUANA червен фасул в сос чили
150 г басмати ориз
4 опушени наденички
1 ч.ч. зеленчуков бульон
50 г масло
1 с.л. сос Уорчестър
1 с.л. олио
1 червен лук
3 скилидки чесън
1 щипка целина
3 бр. дафинов лист
няколко свежи босилекови листа
магданоз
сол, черен пипер
150 г басмати ориз
4 опушени наденички
1 ч.ч. зеленчуков бульон
50 г масло
1 с.л. сос Уорчестър
1 с.л. олио
1 червен лук
3 скилидки чесън
1 щипка целина
3 бр. дафинов лист
няколко свежи босилекови листа
магданоз
сол, черен пипер
Съставки за 3човек/души
2 консерви (х 430 г) Bonduelle PERUANA червен фасул в сос чили
150 г басмати ориз
4 опушени наденички
1 ч.ч. зеленчуков бульон
50 г масло
1 с.л. сос Уорчестър
1 с.л. олио
1 червен лук
3 скилидки чесън
1 щипка целина
3 бр. дафинов лист
няколко свежи босилекови листа
магданоз
сол, черен пипер
150 г басмати ориз
4 опушени наденички
1 ч.ч. зеленчуков бульон
50 г масло
1 с.л. сос Уорчестър
1 с.л. олио
1 червен лук
3 скилидки чесън
1 щипка целина
3 бр. дафинов лист
няколко свежи босилекови листа
магданоз
сол, черен пипер
- Стъпка 1Нарежете на дребно чесъна, лука, целината (стрък и листа) и нарежете наденичките на тънки филийки. Сложете олиото в тиган и сотирайте чесъна и лука до златист цвят. Добавете целината и наденичките и оставете на огън за около 2 мин., след което веднага залейте с бульона, добавете дафиновия лист, босилека и задушете за около 10 мин.
- Стъпка 2Добавете в тигана консервата Peruana Bonduelle и овкусете със соса Уорчестър и оставете да поври за около 7 мин.
- Стъпка 3Отделно, сварете басмати ориза, спрямо нструкцията на опаковката. След като оризът е готов, сложете го в тиган с малко масло и сотирайте за 3-4 мин.
- Стъпка 4В плитка чиния сложете ориз и добавете в средата от соса с червен боб, като декорирате с накъсан пресен магданоз.
Открийте също...